Danes je začelo veljati občutno znižanje cen goriv. Toliko boste po novem privarčevali …

Glede na vsakodnevne podražitve smo vsake toliko časa deležni tudi kakšne dobre novice. Gorivo se je z današnjim dnem pocenilo in v žepu vam bo zdaj ostal vsaj kakšen evro več, kot bi vam sicer.

Sprememba cen bo naslednje 14-dnevno obdobje veljala za derivate izven avtocestnega križa. Foto: Pixabay.com

Cena 95-oktanskega bencina na servisih zunaj avtocest se je opolnoči znižala za 2,6 centa na 1,508 evra, dizla za 6,4 centa na 1,544 evra in kurilnega olja za 6,3 centa na 1,132 evra za liter. Trošarine ostajajo nespremenjene, je sporočilo ministrstvo za okolje, podnebje in energijo. Nove cene goriva veljajo samo za bencinske črpalke izven avtocest.

Nove cene pa bodo veljale do vključno 4. decembra.

Cene pogonskih goriv na avtocestnem križu bodo še vedno višje

Marže trgovcev so v skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov izven območja avtocest in hitrih cest omejene. Znašajo lahko največ 0,0983 evra za liter dizelskega goriva in 0,0994 evra za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina. Za kurilno olje pa lahko znašajo največ 0,08 evra za liter.

Cene na servisih zunaj avtocest in hitrih cest se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: