Objestnež z Audijem za reševalnim vozilom po reševalnem pasu #foto

V petek popoldne je bil na primorski avtocesti v smeri od Logatca proti Ljubljani dolg zastoj. Objesten voznik Audija je ob tem izkoristil reševalni pas, ki so ga ostali vozniki naredili za intervencijsko vozilo na nujni vožnji. 

Voznik Audija je vso pot sledil reševalnemu vozilu na nujni vožnji. Foto: Facebook

Za rešilcem vozil več kot 15 kilometrov

V času popoldanske prometne konice je do zastoja prišlo na avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani. Dodatno gnečo so sicer povzročali še dopustniki, ki se vračajo z morja ter številni tovornjaki. Gneča pa je kot kaže prekrižala časovne plane vozniku Audija, ki je grdo izkoristil prednostno pot. To so ostali udeleženci v prometu naredili za reševalno vozilo na nujni vožnji v UKC Ljubljana.

Preostali udeleženci v prometu so sproti ustvarjali reševalni pas. Foto: Facebook

Bala sem se, da bomo vsi postali pacienti

Kot nam je zaupala članica osebja reševalnega vozila, jim je voznik Audija sledil vso pot do odcepa Vič. “Tam se je sledenje reševalnemu vozilu na nujni vožnji zaključilo, pritisk, ki smo ga imeli mi kot ekipa reševalnega vozila, je nepopisen. Ogroženi smo bili tako naš voznik, jaz in pacient, pa tudi vsi ostali udeleženci“, še dodaja.

Kaj bo v danem primeru storila policija bomo še poročali, saj so pristojni organi fotografije petkovega dogajanja prejeli. Ob tem pa strokovnjaki opozarjajo, da v primeru zastoja vedno ustvarite reševalni pas in nikar ne vozite za vozili na nujni vožnji!

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: