Nuša Derenda ima svojo blagovno znamko nakita

Leto 2018 bo izjemno čarobno in vsekakor posebno za Nušo Derenda, ki obeležuje 20 obletnico samostojne glasbene poti. V tam namen energična vokalistka pripravlja velik glasbeni podvig, kar 20 koncertov za 20 let.

Foto: Tina Ramujkić

Vse se bo začelo v njenem ljubem kraju, kjer je gospa Alenka Černelič Krošelj, V.D. direktorice iz Posavskega muzeja Brežice naravnost navdušena, da bo 26. januarja pri njih odprtje velike razstave Nuše Derenda, kjer bodo na 60 kvadratih na ogled vidnejše obleke naše pevke in so zaznamovale njeno glasbeno pot in njene največje dosežke, med katerimi je tudi Eurosong. Kreatorji teh oblek so Alenka Globocnik-Akultura, Urša Drofenik, Jelena Prokivić v sodelovanju z IUV in seveda vse pod budnim očesom stilista Sasa Radovića. Prav tako pa bodo v drugem prostoru gradu na ogled Nušini osebni predmeti in slike, zato ne gre za zamuditi te razstave. »V Viteški dvorani gradu sem se tudi poročila s Frenkom«, je zaupala Nuša, ki se odprtja razstave emotivno veseli, dan kasneje pa bo tam tudi koncert in sicer 27. januarja ter tudi 28. januarja, ki hkrati slavnostno odpira popotovanje njenega projekta ob 20 obletnici delovanja. 17. marca bodo na račun prišli vsi ljubitelji posebnih koncertov, saj pripravlja Nuša nekaj malo drugačnega v Galussovi dvorani Cankarjevega doma skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Foto: Dejan Nikolič

Nuša Derenda je tudi presenetila z novo pesmijo Naj mi dež napolni dlan, ki govori o trnovi poti. »Vse ni tako bleščeče, kot ljudje vidijo. Na odru in v javnosti se vedno smejimo, smo dobre volje, ljudje mislijo, da nam je vedno samo lepo in da mi nimamo problemov, v ozadju pa imamo kdaj pa kdaj vse prej kot dobre trenutke, veliko je padcev in emocionalnih borb, smo utrujeni, izčrpani, neprespani. Pot je zagotovo večkrat zelo težka in kot pesem dobro opisuje ‘trnova’«, je o svoji novi pesmi povedala Nuša. Tokrat je pesem sodelovanje s talentiranim Majem Vlašičem, sinom Matjaža Vlašiča, s katerim je Nuša pogosto sodelovala v svoji karieri, tekst je tokrat prispevala Tina Muc, aranžma pa Miha Gorše. Skladba Naj mi dež napolni dlan bo v naslednjih tednih dobila tudi svojo video podobo. Maj Vlašič je o sodelovanju z Nušo povedal: »Sodelovati z Nušo je bilo super, saj je zelo energična in to je prenesla tudi na nas pri ustvarjanju skladbe. Je izjemna vokalistka, zato je bilo snemanje v studiu z njo pravi užitek. Sodelujeva tudi pri muzikalu Vesna in tudi tam nas Nuša s svojo pozitivno energijo in petjem vedno navduši. »Skladba je nastala tako, da sem poskušal zadeti bistvo, kar imava jaz in Nuša rada v skladbah – energičen refren, kontrast v kitici in bolj moderen aranžma«, je še dodal Maj.

Tina Muc, avtorica teksta pa je tekst označila: »Vsaka pot, taksna in drugačna ima svoje vzpone in padce. Nobena ni lahka, ne glede na to kaj počneš in kje je tvoj cilj. Ce si optimist in se ne ustavljaš pred izzivi, si na vsaki poti zmagovalec.«

Priljubljeni pevki, se je izpolnila tudi dolgoletna želja. Izšla je njena kolekcija nakita za ženske in moške. Vladimira Fink Pavlin iz Zlatarne Aura in Karat iz Novega mesta in njen sin David Fink sta po Nušini viziji oblikovala imenitne ženske in moške zapestnice, ki od včeraj že krasijo zapestja številnih znanih obrazov in so nad njimi navdušeni. Kolekcija pa je za nakup že na voljo tudi preko njihove spletne strani. »Posebej za Nušo pa so iz Aure in Karat oblikovali tudi verižico, prstan in uhane. Kolekcija se bo kmalu še dopolnila z nekaterimi kosi nakita, ki bodo nosili prepoznavnem slogu Nušine kariere«, nam je zaupala gospa Vladimira.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: