Nova Ribičija bi lahko zasijala še letos

Preiskava tako zahtevnega primera požara lahko po ocenah Policijske uprave Maribor traja več mesecev, piše spletni portal Maribor24.si.

Več kot dva tedna po velikem požaru, v katerem je do tal zgorel popularni lokal Ribičija v Mariboru, policija še ni dokončno ugotovila vzrokov požara. Kot v zvezi s tem pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor, kriminalistična preiskava požara še poteka. Medtem se lastnik kluba Zlatko Horvat po pisanju Večera loteva postopkov za novogradnjo.

Na mariborski policiji poudarjajo, da lahko tako zahtevne preiskave trajajo tudi več mesecev, saj je njihov potek odvisen tudi od preiskav, ki jih opravljajo različni strokovnjaki tehnične stroke. Prav od njihovih zaključkov pa je odvisno tudi nadaljnje delo kriminalistov.

Foto: Maribor24.si

V ozadju naj ne bi bil požigalec

Tudi vodja priljubljenega lokala Zlatko Horvat odgovorov o vzrokih požara še ne pozna, se je pa, kot je povedal za Večer, med preiskavo izkazalo, da naj ne bi držala namigovanja o tem, da v ozadju stoji požigalec.

Posnetki varnostnih kamer, ki mu jih je ob pomoči gasilcev uspelo rešiti iz pisarne, so pokazali, da ni začelo goreti na zunanjem točilnem pultu, kot so sprva predvidevali, pač pa v neposredni bližini odra, kjer je postavljenih veliko svetlobnih efektov, razsvetljave in kablov. Zdaj je prepričan, da je zagorelo zaradi tehnične napake, vendar v celoti zaupa delu preiskovalcev.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: