NOTRANJSKA: Močno sneženje, ponekod so že težave v prometu

Vremenoslovci so ves dan napovedovali oranžni alarm predvsem za južno, jugovzhodno in severovzhodno Slovenijo. Na Notranjskem je tako zima danes že začela kazati zobe. 

Precej snega je že zapadlo v okolici Rakitne ter Planine pri Rakeku. Foto: promet.si
Precej snega je že zapadlo v okolici Rakitne ter Planine pri Rakeku. Foto: promet.si

Prometnoinformacijski center poroča, da je zaradi zdrsa tovornega vozila in večje količine snega na vozišču zaprta glavna cesta Ljubljana–Kočevje pri Velikih Laščah. Zaprta je tudi regionalna cesta Nova vas–Lož–Babno Polje.

Foto: Boštjan Zrimšek
Foto: Boštjan Zrimšek

Sneg se že oprijema cestišča v Cerknici in njeni okolici. Ceste so zato zelo spolzke. Vremenske nevšečnosti se na cestah že kažejo. Težave v prometu imajo predvsem vozniki, ki letnih pnevmatik še niso zamenjali z zimskimi.

Foto: promet.si
Foto: promet.si

Cestne službe se v večji meri zaenkrat še uspešno spopadajo s snegom. Promet zaenkrat na srečo ovirajo le redki vozniki. Čeprav je rok za menjavo pnevmatik 15. november, je tokrat menjava obvezna za vse voznike, ki so udeleženi v prometu.

Foto: Boštjan Zrimšek
Foto: Boštjan Zrimšek

Kot zaenkrat kaže sneg, oziroma padavine tokrat ne bodo povzročile večje škode. So pa na Notranjskem še vedno pod vtisom žleda in žledoloma, ki je pustošil v naseljih in gozdovih pred dvema letoma.

OPOZORILO PROMETNO INFORMACIJSKEGA CENTRA: 

Za danes in jutri vremenoslovci napovedujejo sneženje, na teh območjih bo obvezna zimska oprema, padavine bodo obilnejše predvsem na Notranjskem, Primorskem in Štajerskem.
Na delu bodo posipne in plužne skupine, potovalni časi bodo daljši kot običajno.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: