Na rdečem seznamu Slovenije sta po novem Nemčija in Velika Britanija

V sredo je potekala 43. redna seja vlade, na kateri so osvežili tudi sezname držav na rdečem seznamu. Po novem tja sodita tudi Nemčija in Velika Britanija.

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Na rdeči seznam je dodana Nemčija, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske ter Estonija pa sta celotni rdeči. Irska in Islandija nista več na rdečem seznamu, kar pomeni, da sta oranžni (vstop brez omenitev in karantene). Na rdečem seznamu tretjih držav ni sprememb.

OBVEZNO: V Sloveniji je prav tako ob vstopu v zaprt javni prostor še vedno obvezno razkuževanje rok z razkužilom, ki vsebuje najmanj 60 odstotkov alkohola.

Prav tako je v Sloveniji še vedno obvezna uporaba zaščitne maske obvezna tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih in v osebnih vozilih.

V avtu ne potrebujete zaščitne maske, če ste v vozilu člani istega gospodinjstva

Ne glede na to, nošenje zaščitne maske v osebnem vozilu ni potrebno, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva.

Kje je zaščitna maska še vedno obvezna?

Uporaba zaščitne maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

Preberite tudi: FOTO: To so slike Londona nocoj, 5.12.2020 – kje je panika? Ni je! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: