Mozirski gaj je po 40 letih dobil novo otroško igrišče

Mozirski gaj zaradi svoje lepote že desetletja privablja turiste iz Slovenije in iz tujine. Mozirski gaj je po 40 letih dobil novo otroško igrišče, kar je izjemnega pomena, da je družinam in otrokom omogočena varna igra.

Prvi vikend v juniju si bodo otroci, ki so obiskali Mozirski gaj s svojimi starši, zapomnili kot tisti, ko so kot prvi preizkusili povsem novo motorično otroško igrišče v Mozirskem gaju. Tako je v sporočilu za javnost zapisala Maja Horvat, vodja piarja za Mozirski gaj. Ob tem je dodala, da je igrišče izdelano iz popolnoma naravnih materialov in so ga, z izjemo tobogana, ustvarili v podjetju Svet igral.

otroško igrišče mozirski gaj
Igrišče so otvorili s protokolarnim dogodkom, na katerem so pozdravili dolgoletni vodja Mozirskega gaja, Darko Bele, direktorja podjetja BSH Hišni aparati, Boštjan Gorjup in Matija Petrin, ter podžupan Občine Mozirje, Jožef Jelen. Foto: Mozirski gaj

15.000 evrov od investicije težke kar 30.000 evrov so Mozirskemu gaju donirali v podjetju BSH Hišni aparati. Mozirski gaj je tako sedaj bogatejši še za eno čudovito pridobitev, motorično otroško igrišče. Starši bodo zato lahko brezskrbno svoje otroke prepustili sproščeni igri na čisto novih igralih.

otroško igrišče mozirski gaj
Foto: Mozirski gaj

Igrišče s pogledom na prelepo naravno je sedaj odprto in na voljo za vse otroke in otroke po srcu, ki bodo obiskali Mozirski gaj. Medtem bodo lahko odrasli raziskovali prečudovite kotičke in uživali v poletni zasaditvi, ki je Mozirski gaj spremenila v poletno cvetlično pravljico.

Preberite tudi: To je najboljši recept za bezgov sirup po receptu naših babic! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: