Moldavec z več kot 200 km/h bežal pred policisti, tihotapil je 6 mladoletnih Egipčanov

Moldavec je iz Hrvaške z vozilom madžarskih registrskih označb bežal pred policisti preko državne meje, na avtocesti vozil tudi več kot 200 km/h in nekaj časa celo v nasprotno smer ter tako ogrožal sebe in druge udeležence v prometu.

V soboto so slovenske policiste ob 13.34 uri obvestili hrvaški varnostni organi, da so v svoji državi skušali ustaviti  osebni avtomobil, znamke Audi A4, črne barve, madžarskih  registrskih  številk, vendar  jim voznik ni ustavil.

audi a4
S tem vozilom so Moldavec in mladoletni Egipčani bežali pred policijo. Foto: PPIU Maribor

Vozilo, v katerem je bilo več oseb, jim je pobegnilo v smeri Zalužja in je obstajala možnost, da bodo nedovoljeno vstopili v našo državo.

Slovenski policisti so na cestnih povezavah, ki vodijo v Slovenijo iz kraja Zalužje, takoj  pričeli postavljati cestne blokade. Že ob 13.37 so opisano vozilo  opazili  med  vožnjo  iz smeri Zgornjega Leskovca proti Podlehniku. Vozilo so skušali ustaviti, vendar se voznik na znake policistov ni oziral, temveč je vožnjo še pospešil.

V  napačni  smeri  vozil  proti Ljubljani

Bežeči voznik je zapeljal na avtocesto A4, proti Mariboru. Po tej avtocesti je pred policisti bežal s hitrostjo, ki je
večkrat dosegla 200  km/h. Voznik  je avtocesto A4 zapustil na izvozu Letališče  Slivnica, nato pa z divjo vožnjo nadaljeval proti Rogozi in nato levo  proti  Hočam. V Hočah je v križišču zavil levo, na nasprotno smerno
vozišče  štiripasovnice,  in v napačni smeri vozil proti Ljubljani. Na razcepu  Slivnica  je  zavil  levo,  nazaj proti avtocesti A4, tam pa so ga uspeli policisti ustaviti.

policijska intervencija
Policisti so prijete Egipčane testirali, ali imajo koronavirus. Foto: PPIU Maribor

Moldavec tihotapil 6 mladoletnih državljanov Egipta

Voznik,  24-letni  državljan Moldavije je iz vozila peš pobegnil, vendar so ga  policisti  kmalu  prijeli v Slivnici. V vozilu so prijeli 6 mladoletnih državljanov Egipta.  Slednje bodo  po  končanem  postopku vrnili hrvaškim varnostnim  organom. Voznika so policisti pridržali in ga bodo še danes privedli na pristojno Okrajno sodišče, zaradi postopka o prekršku. S svojo divjo vožnjo je voznik resno  ogrožal življenje in zdravje njegovih sopotnikov, kot tudi ostalih udeležencev v cestnem prometu ter policistov.

Ko bodo zaključili z zbiranjem vseh obvestil in dokazov pa ga bodo privedli še na zaslišanje k pristojnemu  dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Za to kaznivo dejanje mu grozi kazen od enega do osmih let zapora.

Preberite tudi: Baba Vanga je za leto 2020 pravilno napovedala same tragične dogodke! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: