Ministrica dr. Simona Kustec: Iskreno se opravičujem, ker nisem nosila maske

Dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, se je v ponedeljek zvečer udeležila dogodka, ki ga je organiziral Olimpijski komite Slovenije. Dr. Simona Kustec zdaj pravi, da ji je žal in opravičuje se, ker ni nosila zaščitne maske.

Na prireditvi, ki jo je organiziral Olimpijski komite Slovenije v Unionski dvorani v Ljubljani, je bila prisotna slovenska športna in politična elita. Praktično (skoraj) nihče na javni prireditvi ni nosil zaščitne maske, ki je sicer obvezna. Prav tako je, sodeč po fotografijah in posnetkih, težko reči, da je bila ves čas vzdrževana zadostna varnostna razdalja.

Olimpijski komite Slovenije je na ponedeljkovem dogodku zbiral denarna sredstva za Fundacijo Miroslava Cerarja. Fundacija pomaga mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij in zbranih je bilo okoli 120.000 evrov.

Dogodek, ki ga je bilo mogoče spremljati tudi na Televiziji Slovenija, je sprožil val zgražanja na socialnih omrežjih. Prav politika (seveda skupaj s stroko) zahteva uporabo zaščitnih mask v vseh javnih zaprtih prostorih ter po novem celo na prostem. Hkrati z zahtevami ljudstvu pa oblast sama krši zdravstvena pravila, čeprav bi morali biti državljanom za zgled.

Dr. Simona Kustec: Žal mi je

Direktor NIJZ-ja Milan Krek je v izjavi za javnost dejal: “Pričakujem, da bo zdravsteni inšpektorat ustrezno ukrepal in izvedel postopek proti organiztatorju dogodka”. Na Twitterju pa se je javnosti opravičila tudi ministrica dr. Simona Kustec, ki javnosti sporoča, da ji je žal, da ni nosila zaščitne maske.

Janez Janša: nošenje maske v zaprtih javnih prostorih jeobvezno

Predsednik vlade Janez Janša pa se je na Twitterju, ki po novem velja skoraj za uradno javno mesto za politične izjave, odzval s sledečim zapisom: “Razumljivo je, da med večerjo ne moreš imeti nadete. A vlada je v sklepih dne 17.09.20 resno priporočila, naj se ob/po javnih dogodkih NE organizirajo zakuske. Za upoštevanje pravil so odgovorni organizatorji prireditev”.

Preberite tudi: Razkuževanje rok ni dovolj! Razkužite prostore z vodikovim peroksidom! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: