Mercator Zreče: Zaposlena ni okužena s koronavirusom!

Mercator v Zrečah so v sredo popoldne evakuirali in dekontaminirali, saj je obstajal utemeljen sum, da je ena od zaposlenih okužena s koronavirusom. Na občini Zreče so zdaj potrdili, da zaposlena ni bila okužena.

Mercator Zreče
Aktivirana je bila enota GEŠP iz PGD Zreče, ki je izvršila dekontaminacijo prostora. Foto: VideoSvet

Mercator Zreče so zaprli zaradi suma prisotnosti koronavirusa

Ekipa nujne medicinske pomoči Slovenske Konjice je bila v sredo, 18. marca ob 14. uri obveščena, da ima v zreškem Mercatorju ena od zaposlenih bolečine v prsnem košu, poleg tega pa tudi rahlo povečano temperaturo in prisoten kašelj. Oseba sicer ni imela kakršnegakoli znanega neposrednega stika z okuženo osebo s COVID-19 , prav tako oseba ni bila na potovanju v tujini.

Okužena oseba je sicer zaposlena v administraciji, obravnavali pa so jo tako zaradi bolečine v prsnem košu, kot tudi po protokolu suma na okužbo s koronavirusom. Na UKC Maribor so opravili testiranje prisotnosti Covid-19, a je bil k sreči negativen, bo pa morala pacientka ostati v domači samoizolaciji.

mercator zreče
Bralec našega portala nam je poslal fotografijo, ob kateri je zapisal, da je bil prav v tem Mercatorju le tri ure pred samim dogodkom. Trgovina je bila za razliko od številnih drugih v okolici skoraj prazna in je lahko v miru in brez gneče nakupil potrebne izdelke. Foto: VideoSvet

Po intervenciji so pristojni razkužili prostore trgovine, tako da je danes (četrtek) od 11. ure Mercator v Zrečah ponovno odprt.

Preberite tudi: To so izdelki z daljšim rokom uporabe, ki jih je smiselno kupovati v času epidemije 

Obnašajte se kot da imate koronavirus

Z željo po čim hitrejši zajezitvi koronavirusa strokovnjaki svetujejo vsem državljanom, da dosledno upoštevajo samoizolacijo. Ostanite doma, če nimate kakršnikoli nujnih opravkov. Poleg tega si redno in temeljito umivajte roke, v primeru da ste morali iz hiše ali stanovanja pa poskrbite, da so vaše roke čiste, po možnosti tudi razkužene.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •