Medicinske sestre in zdravniki s tatuji na vidnem mestu, so zato slabši v svojem delu?

Na spletu je moč zaslediti blog medicinske sestre iz Rogaške Slatine, ki je zaradi svojega videza doživela nemalo slabih izkušenj, piše spletni portal Maribor24.si.

Na spletu je moč zaslediti blog medicinske sestre iz Rogaške Slatine, ki je zaradi svojega videza doživela nemalo slabih izkušenj: “V času opravljanja obveznih kliničnih vaj v bolnišnici, sem doživela kar nekaj grenkih opazk glede mojega videza, ki je vplivalo tudi na moj način dojemanja zdravstva in odpor do dela v tem poklicu.”

“In sicer najbolj me je prizadela izjava nadrejene: ”Ja kaka pa hodiš ti po bolnici??!”. V tistem času sem imela roza barvo las, pirsinge in seveda tatuje. Moj odgovor je bil: ”Glede na stopnjo vaše izobrazbe, ne bi rekla, da me boste sodili po videzu”. Potem me je nagnala iz pisarne,” je še zapisala medicinska sestra na blogu Lacius’ s blog.

Ocenjevanje na podlagi izgleda

Ob zapisanem se marsikdo vpraša, če se ljudi res ocenjuje na podlagi njihovega videza in ne dela, ki ga opravijo. Diskriminacija na podlagi spola, rase, izgleda je po zakonu nedopustna. V resnici pa tisti, ki izbirajo človeka, zlasti v gospodarstvu, ocenjujejo človeka tudi po nemerljivih lastnostih med drugim tudi kako izgleda.

Tatu ne definira osebnosti ali karakterja, ter tega kako je oseba spodobna opravljat delo. Morda je tisti s pirsingi ali tatuji še boljši v svojem delu. Na forumu lahko najdemo zapis ene izmed uporabnic: “Nekaj let nazaj sem ležala v bolnišnici in okrog mene se je menjalo kar nekaj zdravnikov. Še posebej mi je v oči padel en mlad zdravnik, ki je imel potetovirano celo roko in pirsing v obrvi. Bil je daleč najbolj prijazen, posvetil se mi je bolj kot vsi ostali.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: