ISLAM V SLOVENIJI: V prostorih bivšega Merkurja na Teznem bo islamska molilnica

Bivši Merkurjev trgovski center Tezno je za slabih 1,3 milijone evrov kupila Islamska skupnost v Republiki Sloveniji, poroča spletni portal Maribor24.si.

Foto: ISMB Džemat Maribor
Bivši Merkurjev trgovski center Tezno je za slabih 1,3 milijone evrov kupila Islamska skupnost v Republiki Sloveniji, poroča Požareport. Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je že lanskega julija sklenila prodajno pogodbo za nakup stavbe Merkurjevega poslovno-trgovskega centra Tezno, je razvidno iz sklepa okrajnega sodišča v Kranju.

Največja mariborska transakcija s poslovnimi prostori

V stečajnem postopku je stečajna upraviteljica zbirala zavezujoče ponudbe in ponudba Islamske skupnosti v RS je bila najvišja. Pri tem je šlo za največjo mariborsko transakcijo s poslovnimi prostori, zanjo so kot rečeno odšteli 1,3 milijone evrov, prevzeli pa 5.500 kvadratnih metrov velike prostore. Cena kvadratnega metra je bila tako 230 evrov, še poroča Požar.

Od kje denar za novo džamijo tako ni povsem jasno, a neuradno naj bi šlo za donatorje iz drugih držav. Za pojasnila smo se obrnili tudi na Islamsko skupnost RS v Sloveniji. Nevzet Porić, njihov generalni sekretar je tako pojasnil:” Odbor Islamske skupnosti v Mariboru se v preteklih letih sooča s prostorsko stisko na Zagrebški 47. Prodaja stavbe bivšega Merkurja je bila priložnost za rešitev problemov prostorske stiske. Delno je objekt bivšega Merkurja Islamska skupnost najemala pretekla tri leta. Šele po tretji dražbi je bila priložnost za nakup teh prostorov, ki jih bomo uporabljali zgolj kot molilnico.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: