Med kontrolo avtobusa ujeli potnika za katerim je razpisana mednarodna tiralica

Med kontrolo se je en izmed potnikov na avtobusu izkazal z dokumentoma, za katera pa so policisti po podrobnejšem pregledu ugotovili, da sta ponarejena, poroča spletni portal Maribor24.si.

Simbolična fotografija. Foto: pixabay.com

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 2. 3. 2017, ob 2.15 v Šentilju v Slovenskih goricah kontrolirali avtobus slovaškega reg. območja, ki je vozil na relaciji Benetke-Dunaj. Med kontrolo se je en izmed potnikov na avtobusu izkazal z dokumentoma – osebno izkaznico in vozniškim dovoljenjem Bolgarije, za katera pa so policisti po podrobnejšem pregledu ugotovili, da sta ponarejena. Po preverjanju identitete preko tujih varnostnih organov so policisti ugotovili, da imajo v postopku dejansko državljana BiH in ne Bolgara, ki je na ozemlje naše države vstopil brez ustreznih listin, zanj pa je razpisana mednarodna tiralica Interpola.

Policisti so tujca prijeli in pridržali ter ga kasneje privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor.

Tujcu je bila zaradi vstopa v našo državo brez ustrezne listine izrečena globa, prav tako bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: