FOTO: Šestčlanski družini za bivanje dodelili vlažno sobo

Zaradi prostorske stiske in vlage so se bili primorani seliti. To so prostori, ki so jim bili namenjeni, so zapisali na spletnem portalu Maribor24.si.

Foto: Maribor24.si

Mariborčana Mojca in Džuliljano sta razočarana nad državo, saj ne moreta verjeti kakšno stanovanje jim je dodelil Javni medobčinski stanovanjski sklad (JMSS). »Pred nekaj meseci smo bili obravnavani na Centru za socialno delo kot družina s prostorsko stisko in težave z vlažnostjo stanovanja,« nam opiše Mojca. Iz centra so nato na JMSS poslali vlogo za izredno dodelitev stanovanj.

Foto: Maribor24.si

Želeli so si le normalno veliko stanovanje, ki ni vlažno

V njihovem stanovanju se je nenapovedano 6. februarja letos znašla komisija. Odločili so se, da bodo družini pomagali. »Dne 23. 2. 2017 dobim po pošti soglasje kjer piše, da so mi odobrili začasno bivalno enoto v velikosti 32 kvadratnih metrov za čas šestih do dvanajstih mesecev,« opisuje. Dejali naj bi ji, da omenjeno stanovanje ni vlažno, kar je izrednega pomena za štiri otroke, ki so bolni na dihalih. Najmanjši otrok šteje tri mesece, dvojčka sta stara tri leta ter najstarejši otrok štiri.

Foto: Maribor24.si

Vse do včeraj, pa zakonca nista videla stanovanja oz. sobe 17, kot piše na vratih, ki se nahaja na Teznu. Ko sta stopila v notranjost sta bila šokirana. V sobi je namreč šest postelj, zraven kuhinja in par omar. Kopalnica se nahaja izven stanovanja. »Kličem nazaj na JMSS kjer so mi zatrdili, da je to edina največja soba ter da mu druga ne pripada glede na to, da imam malo točk in da moram počakati razpis,« pove Mariborčanka, ki je zgrožena: »Komu potem pripada? Šestčlansko družino pošljejo v sobo, meni ne pripada izredno stanovanje, migrantom pa? Kje je tu pravica za naš državljane?«

Foto: Maribor24.si

Po tem, ko sta videla v kakšnem stanju je soba, za katero bi morala plačati stroške in najemnino, sta se odločila, da tam ne bodo ostali.

Foto: Maribor24.si

Pogodbe, katere podpis ju čaka danes, ne bosta podpisala. Vlage je bilo preveč, začasno sta dom poiskala pri Mojčinem očetu. Mamica je trenutno v porodniškem staležu, oče brezposeln, zato sta obupana. Bojita se, da ne bosta mogla doseči ničesar, zato se obračata na javnost in se zahvaljujeta vsem, ki bi družini lahko pomagali.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: