Mariborčanu zasegli 759 sadik prepovedane droge konoplje

Mariborski policisti so sporočili, da so pri hišni preiskavi v Mariboru našli prepovedano drogo. Tako so zapisali na spletnem portalu Maribor24.si.

Foto: pixabay.com

Mariborski policisti so sporočili, da so pri hišni preiskavi v Mariboru našli prepovedano drogo: “Policisti Policijske postaje Maribor I so 21. 3. 2017, na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo stanovanjske hiše pri 40-letnem Mariborčanu. Pri preiskavi so ugotovili, da je osumljenec štiri prostore v stanovanjski hiši priredil tako, da je v njih gojil rastline prepovedane droge konoplje.”

Našli tudi posušeno konopljo

Med hišno preiskavo so policisti osumljenemu zasegli 759 sadik rastline konoplje, visokih do 100 cm, ki so rasle v prostorih, posebej prirejenih za gojenje konoplje. Zasegli so mu tudi več kilogramov že posušenih delcev prepovedane droge konoplje, pripravljene za nadaljnjo prodajo in večjo količino pripomočkov, ki jih je osumljeni uporabljal pri gojenju prepovedane droge.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), bodo policisti osumljenca kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: