Koronavirus: Zaščitna maska, ki stane 190 evrov? RAZPRODANO!

Spletna trgovina Luisa Via Roma s sedežem v Firencah je prodajala zaščitne maske za ceno 190 evrov. So sploh kakšno prodali? Koronavirus je pripomogel, da so razprodali so vse!

zaščitna maska
Foto: posnetek zaslona

Zaščitna maska izdelana iz svile. Izdelek, za katerega lahko rečemo, da je ta hip “vroča roba” poleg razkužil za roke, ki jih ze zmanjkalo tako rekoč povsod, tudi v Sloveniji. Zaščitne maske so imele logotip blagovne znake Fendi, prodajali pa so jih po ceni 190 evrov.

Številni se ob prodaji bizarno dragih mask sprašujejo, ali gre za neupravičeno visoko ceno, saj je psihološka stiska ljudi zaradi koronavirusa izjemno visoka in so pripravljeni maske kupiti tudi po tako zasoljenih cenah, kot so Fendijeve.

Preberite tudi: Hrvat, ki ima koronavirus, se nahaja le 30 km od SLOVENSKE MEJE! 

NIJZ objavil priporočila za lastno zaščito:

Foto: NIJZ

Številni strokovnjaki ob prodaji tovrstnih izdelkov opozarjajo, da moramo biti previdni, saj v veliki meri ne zadostujejo varnostnim standardom. Takšni izdelki imajo običajno veliko propustnost delcev, ki prehajajo skozi blago. Največkrat se zgodi, da so virusi toliko manjši, kot tekstura blaga, da takšne maske ne izpolnjujejo svoje primarne naloge – varovanja zdravja.

Drugo je, če je maska le kot modni dodatek. Potem takem je to zelo drag, predvsem pa nesmiseln modni dodatek, dodajajo strokovnjaki. V tem primeru zdravje ni na prvem mestu, ampak le estetika. Takšna zaščitna maska nam celo daje lažni občutek varnosti. Maske naj bi sicer nosili predvsem tisti posamezniki, ki so okuženi, oziroma spadajo v ranljivejšo skupino posameznikov z ogroženim zdravjem, splošno nošenje mask tako ni potrebno. V času koronavirusa namreč velja splošno priporočilo, da je potrebno ostati doma. Na ta način je praktično nemogoče, da bi se virus Covid-19 širil med posamezniki. Iz hiše se odpravite le po najnujnejše izdelke v trgovino, vsa ostala zapuščanja doma so strogo odsvetovana, v nekaterih državah po Evropi in svetu pa celo prepovedana.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: