Hrvat, ki ima koronavirus, se nahaja le 30 km od SLOVENSKE MEJE!

V zagrebški bolnišnici je trenutno nastanjen Hrvat, ki ima potrjen koronavirus. Nahaja se na infekcijski kliniki le 30 kilometrov od meje s Slovenijo. Pred kratkim je bil s svojim dekletom v Milanu, kjer si je ogledal tudi tekmo Like prvakov.

zagreb koronavirus
Okuženi s koronavirusom se nahaja v bolnišnici Dr. Fran Mihaljević’ v Zagrebu. Foto: posnetek zaslona

Hrvat, ki je zbolel za koronavirusom je bil še v sredo, 19. februarja na dopustu v Milanu. Tam si je z dekletom ogledal nogometno tekmo Lige prvakov. Na stadionu San Siro si je okuženi ogledal nogometno tekmo Atalanta – Valencia.

Po tem, ko se je okuženi vrnil iz Italije, je bil v petek še v službi v podjetju Ericsson Nikola Tesla, torej na delovnem mestu v Zagrebu, v stiku s sodelavci. Prav zaradi stika s številnimi prijatelji, družino in znanci, so Hrvati še toliko bolj preplašeni in v stanju pripravljenosti.

“Zdravstveno stanje okuženega s koronavirusom je trenutno dobro in je popolnoma izoliran”, je povedal Andrej Plenković.

S simptomi bolezni se je Hrvat nato v bolnišnici Dr. Fran Mihaljević zglasil v nedeljo, 23. februarja. Tam so z analizo ugotovili prisotnost koronavirusa. Zdravniki ob tem prosijo vse, ki so bili v stiku z obolelim Hrvatom, da se preventivno zglasijo na kliniki za preverjanje prisotnosti koronavirusa.

Preberite tudi: Je stanje resno?! V Gorici od ponedeljka zaprte šole, vrtci, …! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: