Katja Korošec in Ožbej Ulbl izdala priredbo pesmi Bel papir

Pevka Katja Korošec in pevec Ožbej Ulbl, član nekdanje skupine Casanova, izdala pesem Bel papir v novi, klavirski preobleki.

Bel papir je priredba, ki jo je v originalu izvajala slovenska skupina Casanova. Ker je Katja bila v najstniških letih njihova največja oboževalka in je znala vse njihove pesmi ter koreografije na pamet, smo se odločili, da naredimo priredbo njihove najlepše balade.

Pesem Bel papir, ki jo je v originalu prepevala skupina Casanova, je dobila novo preobleko. Za klavirski aranžma je poskrbel glasbenik Nino Ošlak.

Pesem Bel papir je žalostna zgodba, v kateri se morata punca in fant posloviti. Pesem predstavlja pismo dekletu, v katerem fant izraža vsa čustva in misli, ki bi jih želel povedati, a bodo za vedno ostala zapisana na bel papir. Katji se je v pesmi pridružil član skupine Casanova Ožbej Ulbl in tako je nastala čudovita izvedba balade v moško – ženski preobleki.

 

Katja je ob izidu pesmi dejala: “V najstniških letih sem bila ena največjih oboževalk skupine Casanova. Tako velika, da sem nekega dne v časopisu videla prijavo, kjer so izpolnjevali “skrite želje”. In ker sem vedela, da do srečanja z njimi drugače kot, da se prijavim sama, ne bom prišla … sem izpolnila prijavnico in podpisala mojega očeta. Kmalu je oče prejel klic, da sem izbrana za srečanje s skupino Casanova in bil presenečen, ker ni vedel kaj, kako in od kje …no, da skrajšam zgodbo! Takrat sem prvič spoznala v živo prečudovite fante: Ožbeja, Davida, Ervina in Vlada! Nekaj let kasneje pa sem tukaj … s priredbo njihove pesmi Bel papir, ki je zame ena najlepših balad in poleg tega ob meni stoji eden od članov skupine Casanova – Ožbej! Noro počaščena, da se je odvila ta zgodba in da sem lahko prepevala poleg njega!”

katja korošec sanjska obleka
Katja Korošec v čudoviti večerni obleki.

“Ob izidu pesmi Bel papir se iz srca zahvaljujem tudi Sanjski obleki iz Kamnika za čudovito večerno obleko, ki so mi jo posodili za snemanje videospota”, pravi Katja in dodaja: “Hvala tudi Termam Zreče, da so nam prijazno odstopili prostore za snemanje videospota.”

katja korošec ožbej ulbl sanjska obleka
Foto: Lovro Grabner

Preberite tudi: Katja Korošec izdala pesem Levo in desno 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: