Kako najbolj praktično napolniti mobilni telefon?

Telefon lahko polnimo tako, da ga priključimo na polnilnik ali pa na polnilno baterijo. Obstaja pa še tretja možnost, ki je prav zabavna in precej praktična.

Prišli smo v stanje, v katerem je biti brez električne vtičnice ena večjih nadlog v življenju. Kako bomo pa polnili telefon? Ena možnost je seveda nakup polnile baterije, tako imenovan Power Bank. Ta težave vsekakor odpravlja, prinaša pa nove. Te baterije so običajno precej velike in težke in jih je skupaj s telefonom skoraj nemogoče uporabljati, zato telefon običajno polnimo tako, da ga položimo poleg baterije in čakamo. In potem je tukaj FingerPow.

Polnilna baterija

FingerPow je izredno domiselna naprava. Gre za polnilno baterijo, ki je narejena tako, da poleg 5000 mAh energije nudi še štirikrat po 600 mAh v obliki manjših baterij velikosti USB-ključka, ki jih lahko brez težav prenašamo tudi v žepu. Ideja je v tem, da majhno baterijo priključimo na telefon takrat, ko nam v njem zmanjkuje energije, a ga želimo uporabljati, ko pa ga lahko pogrešamo, pa ga priključimo na »pravo« napajalno baterijo. Majhne baterije nudijo do štiri ure pogovorov, dve uri brskanja po spletu, dve uri gledanja filmov ali eno uro igranja. In ker so na enem polnilniku štiri takšne baterije, se ti časi početverijo, preden smo tako daleč, da je telefon potrebno priključiti na bazno polnilno baterijo.

Poleg polnilnika FingerPow boste dobili tudi magnetne vstavke za vse vrste priključkov (USB-C, microUSB in Lightning). Zakaj magnetne? Zato da je priključitev karseda preprosta – dovolj je, da majhno baterijo približamo telefonu, ostalo pa naredi magnet. A ja, pa majhne baterije so tudi vodoodporne tako da vam lahko padejo recimo v umivalnik, pa bodo če vedno delovale.

FingerPow je ena boljših idej polnjenja, ki smo jih videli v zadnjih letih in veseli nas, da je kampanja na Kickstarterju uspela. Če bo šlo vse po načrtih, naj bi prvi kupci polnilnik dobili aprila prihodnje leto. Kaj pa cena? Brez funkcije Power Bank in dvema magnetnima vmesnikoma je FingerPow mogoče naročiti za 40 dolarjev (okoli 34 evrov), a bolj zanimiva je opcija s prej omenjeno napajalno baterijo kapacitete 5000 mAh, ki je le malenkost dražja in jo je mogoče naročiti od 49 dolarjev (41 evrov) naprej.
Vir: T3tech.si
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: