Janša: Strožji ukrepi začnejo veljati že jutri – preverite, kaj nas čaka!

Predsednik vlade Janez Janša je objavil, da bodo zaradi poslabšanja epidemiološke slike že jutri začeli veljati strožji proti koronski ukrepi.

Nove uvožene okužbe terjajo strožje ukrepe pri prehodu meje za vse, ki prihajajo iz držav, kjer je večje tveganja za okužbo s koronavirusom. Veljati začnejo jutri, je sporočil predsednik vlade Janez Janša.

V času od 3. junija 2020 do 16. junija 2020 smo v Sloveniji zabeležili 26 potrjenih primerov. Od tega jih je bilo 13, ki so se najverjetneje okužili v tujini, 10 okužb je povezanih z vnesenimi primeri, za tri primere pa jim ni uspelo ugotoviti izvora okužbe.

Preberite tudi: Bojana Beović predlaga takojšnjo zaostritev ukrepov

 Nove okužbe izvirajo iz Ljubljane, Krškega, Kopra in tujine. Štiri okužbe so povezane z že znanimi primeri, v treh primerih gre za vnešeno okužbo iz Bosne in Hercegovine, izvor ene okužbe pa ni znan.

Včeraj je vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović dejala, da jih rast števila okužb zelo skrbi. Opozorila je, da bi imeli lahko prihodnji teden dvajset primerov okužb z novim koronavirusom.

Oglasi

Jelko Kacin je po srečanju strokovne skupine dejal, da je treba opozoriti državljane, da bodo morali ob povratku iz rizičnih držav, v karanteno.

Na tej povezavi boste lahko ob 16. uri spremljani neposredni prenos novinarske konference, na kateri bodo Tomaž Gantar, Aleš Hojs, Milan Krek ter Jelko Kacin odgovorili na vsa aktualna vprašanja v zvezi z omejitvenimi ukrepi.

Preberite tudi: Razkuževanje rok ni dovolj! Razkužite prostore z vodikovim peroksidom!

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: