INTERVJU: Tanja Žagar: “Otroka si neskončno želim!”

Tik pred letošnjim mega koncertom glasbenice Tanje Žagar smo pevko uspeli ujeti za nekaj trenutkov. Koncert, ki bo letos ravno na martinovo, 11. novembra v ljubljanski Hali Tivoli, je že tik pred vrati in priprave nanj v polnem razmahu. Tanja pa kot vedno – polna energije!

Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv

Tanja, letos obeležuješ 20. obletnico glasbene kariere. Zagotovo se ti je v tej razmeroma dolgi karieri pripetilo mnogo zanimivih/zabavnih trenutkov, ki so se ti vtisnili v spomin. Nam lahko razkriješ kakšno anekdoto, ki ti prva pride na misel?

Tanja: “Zabavnih trenutkov je za celo knjigo, če ne kar dve. Od mojih padcev na odru, do mojih prihodov na nastop ob desetih zjutraj namesto zvečer, da o anekdoti o napačnem tankanju sploh ne govorim in o vseh dogodivščah, ki smo jih preživele z mojimi Foxycami. Ogromno zanimivega in zabavnega se nam je dogajalo tudi na Žagarijah, nazadnje pa smo se veliko presmejali in veliko zanimivega doživeli na križarjenju v Grčijo, kjer sem prvič pela na križarki.”

tanja zagar
V času tvojega ustvarjanja in prepevanja, predvsem mislimo na začetke tvoje samostojne glasbene poti, smo te bili vajeni v »lahkotnih« ritmih tvojih pesmi. Kako si sedaj prešla na ritme reggaeton latino mix? To bolj pristaja tvojemu temperamentu/načinu življenja?

Tanja: “Če poslušate vseh mojih pet albumov, boste na njih slišali od izpovednih, čutnih balad, do bolj lahkotnih, duhovitih pesmi, pa tudi na zelo plesne in temperamentne ritme boste lahko zaplesali. Moj novi album z naslovom Carica pa je res še posebej poskočen, saj sem trenutno v prav posebno poskočnem obdobju. (smeh) Vedno sem delala po svojih občutkih, ti pa so enkrat takšni, drugič drugačni. Rada jih prenesem v pesmi in delim z ljudmi, zato že razmišljam o svojem šestem albumu, ki pa bo zopet nekoliko drugačen od ostalih.”

Na kakšne ritme najraje “pristajajo” tvoji oboževalci?

Tanja: “Moji poslušalci radi žagajo v mojem ritmu, pa kakršenkoli že ta je. In ker se pri meni ritem spreminja, jim skupaj z mano ni nikoli dolgčas (smeh).”

Ljubezen je vedno sopotnica tvojih besedil, si tudi v zasebnem življenju tako ljubeča?

Tanja: “Sem zelo čutna oseba. To mi pomaga tudi pri mojem delu. Ljudi imam rada. Všeč mi je, da smo si med seboj različni, nimam potrebe po tem, da bi kogarkoli spreminjala in tudi ne po tem, da bi ljudje morali delati, misliti in živeti tako kot jaz, zato znam hitro vzljubiti in tudi navezati stik. In tako nase vežem ljubeče, srčne in neobremenjene ljudi.

 

Pred kratkim se je govorilo o tvojem »fantu«, ki je že vsa leta tvoje kariere »skrivnost«. Ali obstaja in če ja … kdaj lahko pričakujemo Žagarski podmladek?

Tanja: “Nekatere “skrivnosti” se pa v mojem srcu tako dobro počutijo, da želijo tam tudi ostati. Kdaj pa bo mala “skrivnost” pod mojim srcem – na to vprašanje vam ne zna odgovoriti nihče na tem svetu, tudi jaz ne. Vem samo to, da si tega neskončno želim!”

Vsi poznamo energično Tanjo Žagar, ki na nastopih vsakega zapelje. Kakšno je zasebno življenje Tanje?

Tanja: “Aktivno, zanimivo, zabavno, sproščeno. Čas, ko nisem vpeta v svoje pevsko delo pa preživljam s svojimi najbližjimi.”

Kako si vzameš čas za sebe? S čim se sprostiš in »odklopiš« od javnega življenja?

Tanja: “Ne potrebujem kakšnega prav posebnega odklopa, saj me moje delo ne utruja na takšen način. To, da sem del medijskega sveta mi ne povzroča nobenega stresa ali napora, kar pomeni, da sem zase izbrala pravo pot.”

 

J.R.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: