INTERVJU: To je novi projekt Boštjana Romiha!

Boštjan Romih, ki ga Slovenci poznamo predvsem kot televizijskega in radijskega voditelja, se bo preizkusil v povsem novi vlogi. Nastopil bo v muziklu Moje pesmi, moje sanje, kljub natrpanemu urniku pa si je vzel čas za intervju z nami.

Foto: Darja Štravs Tisu

Boštjan, poznamo te kot deloholika. Sodelovanje v tako velikem projektu kot je muzikal Moje pesmi, moje sanje je brez dvoma velik zalogaj. Koliko časa vzamejo vaje, kako priprave izgledajo?

Boštjan: “Vaje imamo skoraj vsak dan, bodisi dopoldne, bodisi zvečer. Tak tempo imamo že dobra dva meseca in ga samo še stopnjujemo. Saj se na vajah veliko presmejimo in smo strašno inovativni, ko gre za nenavadne interpretacije teksta, vseeno pa zelo resno in intenzivno gradimo predstavo, ki bo za marsikoga od nas največji pevsko igralski podvig v dosedanji karieri.”

Ko sva že pri podvigih, kaj je največji izziv projekta in predvsem vloge, ki jo igraš?

Boštjan: “Najti vojaka v sebi, kapitana ladje. Nekoga, ki bi svojih sedem otrok vzgajal v nepojmljivo strogi vojaški maniri, vseeno pa jih ljubi in je tak način vzgoje zgolj beg od velike čustvene izgube, odganjanje spominov na pokojno ljubljeno ženo. In čeprav v predstavi precej manj pojem kot naprimer soigralka Eva Černe (Maria), sem imel kar konkreten pevski izziv. Hvala bogu je rešitev pri roki, Eva je super učiteljica petja in po nekaj tednih treningov je napredek lepo slišen.

Foto: Darja Štravs Tisu

Kakšni so cilji, oziroma želje v sklopu “projekta” Moje pesmi, moje sanje? Je to recimo vsaj 100 ponovitev predstave?

Boštjan: “Stotka, kaj?! Hvala za lepe želje. ? Želje so poštene in srčne: dokler bomo ljudem lahko dajali strast, predanost, vznemirjenje, poplavo čustev in z vsem tem vrhunski dogodek in dokler bodo ljudje to z veseljem delili z nami, bomo na voljo.” 

Foto: Darja Štravs Tisu

Je lik kaj podoben tvojemu karakterju?

Boštjan: “Najlaže se vživim v dele, ko se raznežim ob otrocih. Ni mi pa enostavno najti vojaške strogosti in nepopustljive discipline v sebi, pa tudi pri delu, ko eksplodiram od jeze, se moram prej kar dobro prižgati … no, čeprav … tudi moji trije otroci zelo dobro vedo, kje je ta zažigalna vrvica. (smeh)”.

Se spomniš, kdaj si prvič gledal film Moje pesmi, moje sanje in kako si ga doživel?

Boštjan: “Zanimivo, kot otrok sem ga skorajda zamudil, šel je mimo mene, ne da bi ga zares videl. Nato sem ga zares pogledal v zrelejših letih, že s svojimi otroki. In ravno to je bil dejavnik, da se mi je še bolj usedel v srce. Ko imaš svoje otroke, vse tiste prisrčne in ganljive prizore vidiš čisto drugače.”  

Je že zdaj prisotne kaj treme, glede na to da gre za res obsežen muzikal?

Boštjan: “Seveda, zelo sem vesel, da jo čutim že na vsaki vaji, ob vseh teh odličnih pevcih in igralcih. Nimam kaj, na glavo sem se vrgel v popolnoma nove izzive, kjer moram marsikje začeti od začetka in k temu sodijo tudi skrbi in napetosti. Ampak v življenju moraš imeti reči, ki ti srčni utrip dvignejo in take, ki ti ga umirijo.”

M.Š.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: