Intervju: Astrologinja Ema Kurent – Kaj prinaša Lunin vodnik 2023?

Tik pred koncem leta ljudje radi delamo načrte za prihodnje leto. Astrologinja Ema Kurent nam je razkrila napoved za leto 2023, ki je zapisana v knjigi Lunin vodnik 2023.

Ema Kurent, hvala, da ste si vzeli čas za ta pogovor. Bi lahko rekli, da je bilo letošnje leto takšno, kot je bilo zapisano v Luninem Vodniku 2022? Če naredimo prerez leta, ki je za nami, kateri so bili tisti ključni trenutki, za katere s ponosom lahko rečete: “Sem vam rekla, …!”

Ja. Kar se tiče Slovenije, sem za začetek leta 2022 omenila “možnost, da se pojavi nova, liberalna politična stranka, ki bo prisegala na večjo osebno svobodo posameznikov”. Za jesenske predsedniške volitve sem predvidela predsednico, žensko srednjih let, a kot dodatno, toda manj verjetno možnost sem omenila mlajšega moškega. Kot vemo, je končni dvoboj potekal med takima dvema.

Napovedala sem nadpovprečno toplo prvo polovico julija in povečano nevarnost požarov, kot tudi toplo in blago jesensko vreme, pa pretrese v družbi meseca novembra – kot vidite, jih imamo sedaj res veliko, trenutno zaradi referendumov. Poletje je bilo močno požarno v vsej Evropi, pri nas je gorel Kras. Omenila sem verjetnost konca vladavine kraljice Elizabete II zaradi poslabšanja zdravja, nekje med majem in avgustom, s poudarkom na juliju. Prav julija je Buckinghamska palača objavila skrajšan seznam njenih dolžnosti, umrla pa je, kot vemo, septembra. To je nekaj teh reči.

Čakam še, kaj bo prineslo prvih deset dni v decembru, ki bodo zelo turbulentni, v svetovnem merilu.

Kdaj je izšel prvi Lunin vodnik in ali je zgolj naključje, da izide ob koncu leta? 

Prvi Lunin vodnik, za leto 2005, je izšel novembra 2004. Seveda ni naključje, da izhaja ob koncu leta, saj je posebne vrste koledar. Tak, ki upošteva in razlaga vplive Lune in planetov na naše življenje. Luna se giblje relativno hitro, tako da imajo vsak dan in vsaka ura drugačno kakovost.

Kaj prinaša Lunin vodnik 2023?

Ljudem, ki se spoznajo na astrologijo, ni potrebno posebej poudarjati, kaj Lunin vodnik prinaša. Kako bi svetovali laikom, da se lotijo “branja” Luninega vodnika in komu ga pravzaprav najbolj priporočate v uporabo?

Priporočam ga vsem, seveda tudi laikom oziroma nepoznavalcem astrologije, saj je vodnik napisan tako, da ga lahko vsi razumejo in uporabljajo. Koristi vsem, ki jim je pomembno, da se vsak dan sproti dobro organizirajo. To velja tako za vsakodnevna domača opravila kot za pomembnejše reči, kot so na primer poslovni sestanki, romantični zmenki ipd. Če slediš napotkom v vodniku, znaš zagotovo bolje izkoristiti čas.

Laiki se morajo seveda malce bolj poglobiti v Navodila za uporabo. Kajti čeprav je vodnik preprost za uporabo, je treba prebrati navodila, da ga zares dobro razumemo in da nam bolj koristi.

Astrološko napoved za prihodnje leto prinaša Lunin vodnik 2023

Katerih vsebin so bralci Luninega vodnika deležni?

Osrednji del vodnika je dnevni koledar, ki ne našteva samo datumov, ampak ima za vsak dan opis na pol strani, kjer so navedeni tudi časi, ko nastopi pomemben nebesni dogodek, na primer Lunin aspekt, menjava znamenja in podobno.

Opisi delovanja in nasveti bralcem za tisti čas so v desni koloni. Vsak teden se začne s Tedenskim kažipotom, kjer so povzetki tedenskih dogajanj. Druga poglavja v vodniku so Svet v 2023 (letna prognoza), sledijo mesečni horoskopi za vsa znamenja, na koncu sta odličen in nadvse uporaben Vrtni koledar ter Koledar počutja, vsebuje pa še številne druge rubrike in članke.

ema kurent

Kako prebirati Lunin vodnik 2023?

Ali naj Lunin vodnik primemo v roko vsako jutro in pogledamo, kakšen dan nas čaka … in če ni dober, se odpravimo pod odejo? 

Seveda je vodnik namenjen temu, da ga primemo v roke vsako jutro. A kot rečeno, je vodnik, torej v njem ne najdemo informacije, kakšen čaka vsakega od nas, ampak kakšne so splošne energije, ki veljajo za vse. Podobno kot vreme. Kakšni dnevi in ure so na splošno prijetni in optimistični, kdaj drugič so pa ljudje pretežno sitni in depresivni, recimo.

To vodnik zelo uspešno napoveduje, in kdor opazuje, ve, da je glede tega zelo natančen in zanesljiv. Znotraj tega pa imamo svoje individualne usode, ki se jih da predvideti samo na osnovi osebnih rojstnih podatkov.

Naj se odpravimo nazaj pod odejo, če dan ni dober? Kot sem pravkar omenila, vsak človek ima svojo individualno usodo, zato vsak dan seveda ni in ne more biti za vse ljudi enak, ampak vprašanje je kljub temu zelo smiselno. Namreč, če vidimo, da je nek dan ali del dneva slab, je bolje, da mirujemo in ne poskušamo napredovati z ambicioznimi načrti. Bolje narediti nič, kot narediti nekaj narobe oziroma tvegati, da se zadeva ne bo razvijala skladno s pričakovanji, ali da zapravimo denar, recimo. Vodnik daje glede tega zelo natančne napotke.

Pomembna opravila bi morali skoncentrirati na čase, ko “nebo sodeluje”. In to ni mistika, to je resnica. Vse svoje življenje se trudim demistificirati astrologijo. Dokazati, da gre za resnico. Za to, kako naša narava, živa in neživa, v resnici deluje, kaj je zadaj, kaj določa kakovost časa.

Astrologinja Ema Kurent priporoča osebno svetovanje

Kaj pa sicer, če si bralci portala VideoSvet zaželijo individualnega vpogleda v prihodnost, kaj jim svetujete?

Svetujem jim, da se obrnejo name osebno. Vse informacije so na moji spletni strani emakurent.com.

ema kurent lunin vodnik 2023

Če se zazremo v leto 2023. Kateri meseci bodo najbolj turbulentni, katerih dogodkov, situacij se moramo najbolj bati?

Zaskrbljujoč je hibridni sončni mrk, ki bo nastopil 20.4. Čutili ga bomo že sredi marca in deloval bo spet v aprilu, zlasti v drugi polovici in ves maj. Reaktiviran bo okoli 20.6. ter med 18. in 23.7. Nastopil bo v kvadratu s Plutonom, ki zna delovati uničevalno. Kakšno, je težko reči, saj se bo to izražalo različno na različnih koncih sveta.

Evropa ga bo vsekakor čutila, skupaj z Ukrajino, enako Indonezija, Kitajska, Avstralija in južna Amerika. Mrk deluje na različnih ravneh, vpliva na vreme in druge naravne premike, recimo potrese, deluje pa tudi na ravni družbe, ekonomije, gospodarstva. Bojim se, da bo ta mrk vplival destruktivno na našo denarno enoto, evro. Kaj več zaenkrat ne morem reči. Bralcem priporočam, da mi sledijo na moji Facebook strani Astrologija – Ema Kurent, kjer sproti objavljam nove ugotovitve in predvide.

V vsaki krizi so poraženci in so tudi zmagovalci

Katero obdobje v letu 2023 pa bo najbolj mirno, pozitivno, optimistično?

Od avgusta naprej bo v svetu več miru. Manj bo šokov na finančnem področju. Življenje bo postalo bolj predvidljivo, toda po drugi strani se bodo v svetu dogajale spremembe, ki jih zaenkrat še ne pričakujemo, in sicer na področju mednarodnega povezovanja, partnerstva in sodelovanja. Vse to bo sicer še zelo aktualno in bo doseglo višek v letu 2024. V teku so zelo korenite, globalne družbene spremembe.

Glede miru in optimizma in sreče pa moram ponovno reči, da je to bolj stvar osebnih usod. V vsaki krizi so poraženci in so tudi zmagovalci.

Vrnimo se še za konec k Luninemu vodniku 2023. Kje vse ga je mogoče kupiti?

Dobi se v vseh trafikah, tudi v Mercatorju, Intersparu, Tušu, na večjih Petrolih in v večjih knjigarnah. Lahko se ga naroči na buca.si, obstaja pa tudi kot e-knjiga, ki jo bralci lahko kupijo z moje spletne strani emakurent.com.

Ema Kurent, hvala vam, da ste si vzeli čas in nam razblinili dileme, predvsem pa da ste nam vsaj na hitro pojasnili nekaj dejstev o astrologiji.

Preberite še več zanimivih vsebin na portalu VideoSvet.si

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: