Inšpektorji ne počivajo – Izvaja se poostren nadzor smučišč!

Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo opozarja, da v času zimskih počitnic poteka poostren nadzor smučišč. Glavni namen je preprečevanje okužb.

Obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljeno v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.  Letos so v izvajanju posebni pogoji, med drugim tudi, da upravljavec naprav zagotovi testiranje na virus SARS-CoV-2 s testi HAG v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče.

Negativen test ne sme biti starejši od 7 dni

V primeru, da upravljavec smučišča ne more izvajati testov iz objektivnih razlogov, je uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljena osebam, ki upravljalcu naprav predložijo negativni rezultat testa PCR ali testa HAG, ki ni starejši od sedmih dni, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev.

rogla
Posnetek zaslona. Foto: rogla.eu

Kdo ne potrebuje testiranja?

Testiranje ali predložitev negativnega rezultata testa PCR ali testa HAG po prvem ali drugem odstavku tega člena ni potrebno za:

  • kategorizirane in profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov;
  • uporabnike, če imajo dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni;
  • uporabnike, če imajo potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev;
  • uporabnike, če imajo potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

V kolikor želite prihajajoče dni preživeti na smučiščih, imejte v mislih tudi dejstvo, da so gostinski lokali še vedno zaprti. Hrano in pijačo morate tako prinesti s sabo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: