Incident z Radensko se je že lansko leto zgodil v lokalu v centru Maribora

Konec minulega tedna je zaradi poškodb grla zdravniško pomoč poiskal bolnik, ki je pred tem v gostinskem lokalu zaužil mineralno vodo Radenska, piše Maribor24.si.

Konec minulega tedna je zaradi poškodb grla zdravniško pomoč poiskal bolnik, ki je pred tem v gostinskem lokalu zaužil mineralno vodo Radenska. Uprava za varno hrano že analizira vsebino četrtlitrske stekleničke radenske, zadevo pa preiskuje tudi policija. V Radenski “neljub dogodek” obžalujejo in poudarjajo, da sami niso zaznali odstopanj.

Bolnik je namreč po poročanju spletnega portala Žurnal24 po zaužitju tekočine iz stekleničke radenske v petek poiskal zdravniško pomoč v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer so nato o dogodku obvestili policijo. Ta zadevo preiskuje zaradi suma kaznivega dejanja zoper zdravje ljudi, so potrdili na ljubljanski policijski upravi.

Še vedno zbirajo obvestila

Do incidenta je prišlo lansko poletje tudi v Mariboru. Kot smo takrat izvedeli je moški v lokalu v središču mesta, kar so nam za Maribor24.si potrdili na PU Maribor: “Na Policijski upravi Maribor smo bili 9. julija obveščeni o tem, da je moški v enem izmed gostinskih lokalov v Mariboru, pri zaužitju mineralne vode, utrpel lahke telesne poškodbe.”

Mariborski policisti so v tej zvezi že podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca (zaradi povzročitve splošne nevarnosti po I. odstavku 314. členu Kazenskega zakonika) na pristojno ODT v Mariboru. Policisti še naprej zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve navedenega kaznivega dejanja. Moški naj bi po naših informacijah poiskal zdravniško pomoč, kaj je šlo narobe v konkretnem primeru v Mariboru pa še ni jasno.

Naj ne bi prišlo do odstopanj

Iz podjetja Radenska so medtem že v petek sporočili, da preventivno umikajo proizvod Radenska Classic Kraljevi vrelec v četrtlitrski steklenički zaradi morebitne možnosti prisotnosti tuje snovi v embalaži. Radenska je kupce prosila, da izdelek vrnejo na prodajna mesta in ga zamenjajo. Poleg tega so nemudoma začeli pregled proizvodnih procesov, dokumentacije z analizami šarže ter izvedli dodatne analize. Njihovi dosedanji podatki ne kažejo, da bi pri polnjenju prišlo do odstopanj, so še sporočili iz podjetja. Morda vas zanima tudi? RADENSKA POZOR: Odpoklic priljubljene slovenske pijače!

Poleg tega so nemudoma začeli pregled proizvodnih procesov, dokumentacije z analizami šarže ter izvedli dodatne analize. Njihovi dosedanji podatki ne kažejo, da bi pri polnjenju prišlo do odstopanj, so še sporočili iz podjetja.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: