Gostilne se bodo zapirale prej, prihaja obvezno nošenje mask na prostem!

Vlada je napovedala nove, strožje ukrepe. Po novem bo obvezno nošenje mask na prostem v primeru, da bo zunaj veliko ljudi. S ponedeljkom naj bi začel veljati tudi spremenjeni delovni čas gostinskih lokalov.

Obvezno nošenje mask tudi med poukom

Nošenje mask bo za ves čas pouka obvezno za vse učence od 7. razreda dalje ter za dijake in študente. Prav tako bodo morali nositi maske vzgojitelji v vrtcih in vsi učitelji. Vladni govorec Jelko Kacin je dejal, da se vlada zaveda, da je nujno potrebno zmanjšati stike, kjer je to mogoče.

Kacin je povedal tudi, da bodo uslužbencem pred vstopom na delovno mesto merili telesno temperaturo. “S tem celoten delovni kolektiv zaščiti pred okužbo,” je dejal in dodal: “Vsi s povišano temperaturo bodo napoteni na bolniško. Vlada pa bo omogočila bolniško odsotnost do 3 dni brez predhodnega obiska zdravnika.”

Poglejte podrobnosti v videu: 

Zapiranje gostinskih lokalov ob 22. uri

S prihodnjim tednom bo v veljavo stopil tudi ukrep o spremenjenem obratovanju lokalov. Čas obratovanja gostinskih lokalov se bo omejil, delovni čas bo predvidoma med 6. uro zjutraj in 22. uro zvečer. Tako bodo morali gostinci po 22. uri zapreti svoja vrata.

Vlada priporoča delo od doma

Zaradi strmega naraščanja okužb je vlada na današnji seji sprejela nove ukrepe za zajezitev in prepričevanje novega koronavirusa, med katerimi je tudi priporočilo o delu od doma, če to omogoča delovni proces. “Vsi s povišano temperaturo bodo napoteni na bolniški dopust. Pripravljena bo tudi zakonska podlaga, ki bo omogočala bolniško odsotnost do treh dni tudi brez obiska zdravnika,” je ob tem dodal Kacin.

Preberite tudi: Vili Ižanka – Oaza miru in narave

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: