Google Stadia, Pixle 4, Pixle 3a, so najbolj iskane besede

Google Stadia, Pixle 4, Pixle 3a, Google Translate in Hey Google, Google Pay so najbolj iskane besede v povezavi z Googlom v Sloveniji. To so besede, ki jih na sončni strani Alp največkrat vpišemo v iskalnik.

google
Foto: Pixabay

Kaj je Google Stadia?

Stadia je Googlova platforma, preko katere je mogoče prenašati igranje spletne igrice širši javnosti. Uradno za slovenski trg sicer še ni podprta, a je kljub temu izredno zaželjena. Gre pravzaprav za možnost prenašanja video vsebin “streaming” med igranjem spletnih iger v 4K kvaliteti.

To so Googlove besede, ki so med Slovenci največkrat klikane

Na spodnjem seznamu lahko najdete trenutno najbolj iskane besede v povezavi s storitvami v iskalniku Google.

Poleg Google Stadia Slovenci iščemo tudi Pixle 4. Še niste slišali, kaj je to? Gre za pametni telefon Pixle 4, ki je bil ustvarjen in podprt s strani podjetja Google. Telefon so javnosti prvič predstavili 15. oktobra 2019 v Ameriki. Poleg pametnega telefona Pixle 4 je na voljo tudi njegova večja različica Pixle 4 XL.

Vedno bolj popularna funkcija je Google Pay

Google Pay je, lahko rečemo, ena izmed digitalnih denarnic, s katero lahko denimo plačujemo izdelke in storitve preko pametnih telefonov, podprtih s sistemom Android ter preko tabličnih računalnikov in pametnih ur. Gre za novodobno vrsto plačil, ki se v Sloveniji uveljavljajo šele v zadnjih dveh letih. Predhodnih Google Pay je bila aplikacija Android Pay.

Preberite tudi: NASVETI: To so pasti spletnih nakupov

Pravzaprav je vsakemu izmed nas, ki uporabljamo računalnike, jasno, da brez Googlovih storitev skoraj ne moremo več živeti. Na prste ene roke bi lahko prešteli ljudi, ki ne uporabljajo vsaj ene izmed Googlovih funkcij pa naj si gre bodisi za iskalnih, prevajalnik, Gmail elektronsko pošto, podjetniki pa seveda v največji meri uporabljajo tudi Google AdWords, Analytics, Search console in druge uporabne funkcije.

Ne glede na to, katero Google funkcijo uporabljate, velja opozoriti na zmerno, predvsem pa previdno uporabo. Predvsem moramo biti pozorni na Google Pay in druge podobne aplikacije, kjer je potrebno vpisati številko bančne kartice ali druge občutljive osebne podatke. V kolikor ne znate presoditi, kaj je prav in kaj ne, se lahko vedno z vprašanji obrnete na spletno stran Safe.si.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: