Golob strmo padel na lestvici priljubljenosti, od desnice med deseterico le Anže Logar in Ljudmila Novak

Med politiki je vrh lestvice priljubljenosti v primerjavi s prejšnjim mesecem nespremenjen, prva je predsednica republike Nataša Pirc Musar, sledi njen lanski protikandidat Anže Logar.

Anketa Mediane, ki so jo pripravili za Pop to, je zaznala velik porast neopredeljenih volivcev, saj 25,2 odstotka vprašanih ne ve, katero stranko bi volilo (oktobra 20,9 odstotka), kar je največ v tem mandatu. Nobene stranke ne bi izbralo 10,2 odstotka vprašanih, 2,3 odstotka vprašanih ni želelo odgovoriti, 0,7 odstotka pa bi oddalo prazno glasovnico.

dr robert golob

Kaj se ta hip dogaja na slovenskem političnem prostoru?

Predsednik vlade Robert Golob je padel s četrtega na 16. mesto. Anže Logar, ki se je sicer v petek umaknil s čela sveta stranke SDS, česar pa vprašani še niso vedeli. Na tretjem mestu je SD-jev gospodarski minister Matjaž Han.

Na četrtem in petem mestu sta njegovi strankarski in ministrski kolegici Dominika Švarc Pipan in Tanja Fajon, nato pa evropska poslanka Ljudmila Novak iz Nove Slovenije. Vse tri so ta mesec napredovale na lestvici. Najvišji skok je uspel finančnemu ministru Klemnu Boštjančiču, pridobil je šest mest in je deveti.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: