GOLJUFIJA! Ne prevzemajte pošte z odkupnino za 60 evrov

Iz ure v uro se na spletu pojavlja več objav oškodovancev. Na naslov podjetij po Sloveniji prihajajo kuverte z odkupnino, plačajo, nato pa ugotovijo, da gre za prevaro.

Foto: arhiv oškodovanke

Po družbenem omrežju Facebook v zadnjih dneh kroži zapis uporabnice Romane, s katerim opozarja druge o prevari, ki jo je doletela, poroča Maribor24.si. Na naslov njenega podjetja je namreč prejela kuverto, pošiljatelj naj bi bil davčni inštitut. Ni dvomila o pristnosti, zato je kazen v višini 59,97 evrov poravnala. Objavila je tudi vsebino pošiljke in dodala: »Institut ne obstaja, na tem naslovu je nek nakupovalni center. Kdorkoli je že dobil ta denar, naj si nekaj lepega kupi!«

Podjetje ne obstaja

Mariborski policisti so dejali, da je v zadnjih dneh več manjših podjetij dobilo pošto, nekateri so jo tudi prevzeli in poravnali nekaj manj kot 60 evrov. »Šlo naj bi za spletno stran www.pogodba.org, za katero pa smo ugotovili, da ne obstaja. Pošiljatelj naj bi bil Davčni in pravni institut EU, Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana. Na tem naslovu v evidencah podjetje ne obstaja,« so zapisali na PU Maribor. Ob koncu vsem svetujejo, da v kolikor bodo omenjeno pošto prejeli, da je ne prevzamejo. Če ste pošto že prejeli, pa to čim prej prijavite najbližji policijski enoti.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: