FOTO: Znane prve podrobnosti požara v Miklavških pekarnah, štiri osebe prepeljane v UKC Maribor

Malo po pol sedmi uri zvečer je zagorelo v Miklavških pekarnah v Miklavžu na Dravskem polju, so zapisali na spletnem portalu Maribor24.si.

Foto: Maribor24.si

Malo po pol sedmi uri zvečer je zagorelo v Miklavških pekarnah v Miklavžu na Dravskem polju, so potrdili mariborski policisti: “Danes okoli 18.30 je izbruhnil požar v podjetju v Miklavžu na Dravskem polju. Začetni požar so poskušali z gasilnimi aparati pogasiti zaposleni, vendar jim to ni uspelo.”

V požaru je zgorela celotna proizvodna hala, pisarne in 300-400 kvadratnih metrov ostrešja. Požar so malo pred pol deveto zvečer pogasili gasilci, še sporoča Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor.

Štiri osebe prepeljane v UKC Maribor

Zaradi požara so reševalci v UKC Maribor prepeljali 4 osebe. Dva zaposlena in poklicnega gasilca so tja odpeljali zaradi vdihavanja dima, domačo prostovoljno gasilko pa zaradi tega, ker se ji je vdrl jašek in je padla vanj.

Po prvih ocenah lastnikov podjetja materialna škoda presega milijon evrov. Policisti še poročajo, da ogled danes ne bo mogoč, zato ga bodo policisti, če bo to mogoče, opravili jutri. Prve ugotovitve kažejo na tehnično napako, vendar bo o vzroku za požar mogoče govoriti šele po zaključenem ogledu in verjetnih kasnejših analizah in preiskavah.

Na delu so bili poklicni gasilci Gasilske brigade Maribor, kot tudi več prostovoljnih gasilskih društev. Požar je po naših informacijah poškodoval tudi dostavna vozila. Gost dim se je videl vse do Maribor.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: