FOTO: To je lokacija, kjer bo jutri potekal kongres SDS za skoraj 1000 ljudi

Slovenske Konjice so mesto, kjer bo v soboto, 19. junija 2021 potekal kongres stranke SDS. V športni dvorani Slovenske Konjice naj bi se zbralo 700 delegatov in 200 ostalih gostov.

12. kongres stranke SDS bo potekal v Slovenskih Konjicah

Slovenska demokratska stranka (SDS) se bo v soboto, 19. junija 2021, zbrala na svojem 12. kongresu, na katerem bodo delegati sprejeli pomembne programske resolucije in izvolili novo vodstvo. Kot je zapisano na spletni strani največje koalicijske stranke, se bo kongres pričel ob 10. uri dopoldne.

kongres sds slovenske konjice 2021
Na asfaltiranem igrišču in parkirišču pred konjiško gimnazijo je že skoraj vse nared za sobotni kongres stranke SDS. Foto: VideoSvet.si

Kongres stranke SDS je bil sprva predviden 22. maja

Stranka SDS, katere predsednik je premier Janez Janša, je 19. junij objavila kot nadomestni termin za kongres stranke. Sprva so kongres nameravali izpeljati 22. maja, a to zaradi takratnih epidemioloških razmer v državi še ni bilo mogoče.

kongres stranke sds slovenske konjice 2021
Priprave so že v polnem zagonu. Skoraj vse je že nared za sobotni kongres.

Udeleženci bi morali izpolnjevati pogoj PCT

Na kongres SDS je povabljenih skoraj 1000 ljudi. Kongres bo tako potekal le nekaj dni po uradnem zaključku epidemije. Zbiranje več kot stotih udeležencev na organiziranih javnih prireditvah in javnih shodih je sicer dovoljeno, če udeleženci izpolnjujejo t. i. pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Kakšna so aktualna pravila udeležbe na dogodkih, kot bo sobotni kongres stranke SDS, ki ga bodo v soboto gostile Slovenske Konjice?

Udeleženci shoda ali prireditve z več kot 100 udeleženci morajo torej imeti s seboj dokazilo o negativnem PCR-testu ali hitrem antigenskem testu. Pri ter od odvzema brisa ne sme preteči več kot 48 ur.

Tisti udeleženci, ki so virus preboleli, morajo imeti pri sebi dokazilo o pozitivnem PCR-testu. Ta mora biti starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev. Obstaja še tretja možnost – to je potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: