Enostaven a vrhunski recept za čokoladni sufle

Kako pripraviti božansko dober sufle, pri katerem čokolada kar steče? Za vas smo pripravili enostaven in vrhunski recept za čokoladni sufle.

Recept za čokoladni sufle ima dve skrivni sestavini

Da boste že danes presenetili vaše najbližje s super sladico, smo za vas poiskali recept, ob katerem se bodo vsem cedile sline. Čokoladni sufle bo z našim receptom pripravljen tik-tak. Ena izmed dveh skrivnih sestavin je štajersko prekmursko bučno olje iz Oljarne Jeruzalem SAT iz Središča ob Dravi, ter bučotela, ki je narejena iz praženih in karameliziranih bučnic, prav tako narejene v Oljarni Jeruzalem SAT.

Snemanje video recepta je potekalo v Salonu pohištva Bolton.

Recept za 6 oseb

Pečico pred začetkom priprave testa segrejte na 200 stopinj. Nato modelčke temeljito namažite z maslom in zatem še pomokajte, saj boste po končani peki sufle lažje vzeli iz modelčkov.

čokoladni sufle enostaven recept

Sledi priprava testa. V stekleni skledi nad vodno paro raztopite čokolado in maslo. Dodajte tudi skrivni sestavini – bučotelo in na koncu dodajte 2 žlici bučnega olja. Z metlico mešajte, dokler ne dobite svilnato gladke in tekoče zmesi.

Medtem v ločeni skledi z mešalnikom ali robotom zmešajte 2 celi jajci in 2 rumenjaka s sladkorjem in ščepcem soli, dokler ne dobite gladke spenjene svetlo rumene strukture. Malce ohlajeno čokoladno zmes z bučnim oljem počasi in z občutkom primešajte jajcem in sladkorju. Ko se jajčna in čokoladna zmes dobro povežeta, dodajte dve žlici moke in premešajte.

Zmes za čokoladni sufle ulijte v keramične modelčke tako, da ostane 1 cm do vrha modelčka. Narejena masa zadostuje za 6 čokoladnih suflejev. Sufleji bodo med peko narasli, kljub temu da v njih ni pecilnega praška ali primesi za vzhajanje.

Čokoladni sufle pečemo v keramičnih posodicah 12 minut v pečici, segreti na 200 stopinj. V primeru, da imate kovinske modelčke, sufle pecite dve do tri minute manj.

bučotela oljarna jerzualem sat

Ko bo čokoladni sufle pečen, ga je treba pojesti v najkrajšem času, oziroma v času, ko je čokolada še tekoča. Zato vam svetujemo, da si že pred samo peko v pečici pripravite tudi sestavine za serviranje na krožniku.

Za serviranje:

  • vaniljev sladoled
  • mleti sladkor z okusom vanilje
  • bučno olje za preliv
  • maline
bučno olje jeruzalem sat oljarna
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: