Ema 2020: ZMAGALA je Ana Soklič

Simon Vadnjal, Saška, Gaja Prestor, Ana Soklič, Inmate, Manca Berlec, Tinkara Kovač, Božidar Wolfand – Wolf, Parvani Violet, Klara Jazbec, Imset in Lina Kuduzović so bili letošnji tekmovalci glasbenega dogodka Ema 2020.

ana soklič
Foto: posnetek zaslona rtvslo.si

Zmaga v roke Ane Soklič

V letošnjem super finalu glasbenega dogodka Ema 2020, ki ga je povezoval televizijski voditelj in igralec Klemen Slakonja, postala Ana Soklič. Zmagovalka letošnje Eme tako s pesmijo Voda na Eurosong potuje v Rotterdam na Nizozemskem. Po predstavitvi vseh skladb je tričlanska žirija najprej izbrala dve superfinalistki, ki se bosta predstavila še enkrat. Strokovno tričlansko žirijo so tako sestavljale Darja Švajger, Maja Keuc in Nuša Derenda. Tri glasbenice, ki so strokovno glasbeno podkovane, obenem pa tri pevke, ki so Evrovizijski oder že doživele v živo.

Za tem je sledilo glasovanje gledalcev in tako zmago namenilo pevki Ani Soklič. Ana Soklič bo tako Slovenijo predstavljala že 12. maja v Rotterdamu v prvem predizboru.

Ana Soklič je že prekaljena glasbenica

Letošnjo zmagovalko Eme številni ljubitelji slovenske glasbe že dobro poznajo, saj je svojo glasbeno pot začela pod umetniškim imenom Diona Dim, oziroma Diona Dimm. Nekaj let je imela Ana Soklič tudi svojo skupino, katere del sta bila tudi Bojan Simončič in Gašper Kačar.

Številne izkušnje z glasbenih tekmovanj

Sokličeva je sodelovala tudi že na mnogih glasbenih tekmovanjih – na Emi smo jo videli v letih 2004 in 2007 s svojo glasbeno skupino, leta 2004 pa smo jo lahko spremljali tudi na Slovenski popevki in na Melodijah morja in sonca. Na Slovenski popevki je Ana Soklič sicer nastopila tudi leta 2005 ter leta 2019, ko je za skladbo Temni svet prejela dve nagradi strokovne komisije, nagrado za najboljšo interpretacijo in najboljšo skladbo v celoti..

Ljubitelji tekmovalnih šovov pa se Ane Soklič spominjajo tudi po nastopu na X Factor Slovenija pod okriljem največje komercialne televizije pri nas, Pop tv.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: