Ekskluzivno: Ana Soklič odhaja na Eurosong 2021

Pevka Ana Soklič bo slovenska predstavnica za pesem Evrovizije. Na Eurosong 2021 Ana Soklič prav tako, kot bi morala to storiti letos, prihodnje leto odhaja v Rotterdam. Z eno malo spremembo – z novo skladbo.

Ana Soklič je na letošnji Emi 2020 zmagala s pesmijo Voda. Zaradi koronavirusa je bil dogodek odpovedan. Prihodnje leto nas bo zato Sokličeva na Nizozemskem zastopala z novo pesmijo. Ana je za RTV Slovenija dejala: “Sem zelo počaščena in vesela. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh. Čaka me veliko dela. Imam občutek velike odgovornosti do sebe in Slovenije, da bom čim bolje zastopala državo. Hvala vesolju za to priložnost.”

Ana Soklič nas bo prihodnje leto zastopala na Nizozemskem

Letošnji kandidati za slovensko pesem Evrovizije so bili Simon Vadnjal, Saška, Gaja Prestor, Ana Soklič, Inmate, Manca Berlec, Tinkara Kovač, Božidar Wolfand – Wolf, Parvani Violet, Klara Jazbec, Imset in Lina Kuduzović. Kot je znano, je slovensko občinstvo in žirijo prepričala Sokličeva s pesmijo Voda. Slednjo skladbo je Ana predstavila tudi v posebni evrovizijski oddaji Evropa, prižgimo luči, ki je bila na TV Slovenija 1 predvajana v soboto, 17. maja 2020.

Oddajo je predvajalo kar 46. državnih televizij, slišati pa je bilo moč 41 zmagovalnih skladb, ki se zaradi pandemije koronavirusne bolezni niso mogle potegovati za tako želenih 12 točk. Zato so lahko gledalci pred malimi ekrani slišali v posebnem netekmovalnem šovu.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: