DeSUS: Glasovi so odločili – zmagala Aleksandra Pivec

Danes vsa Slovenija govori o stranki DeSUS. Minister za obrambo in predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je v vročem boju z Aleksandro Pivec za stolček predsednika stranke upokojencev.

desus

Ozračje je bilo ves dan napeto

Delegati stranke upokojencev so se danes zbrali v ljubljanskem hotelu Mons. Na kongresu stranke je bilo glavno in ključno vprašanje, kam bo po novem plul DeSUS, oziroma kdo bo vodil stranko v prihodnjih letih.

Kdo? Erjavec ali Pivčeva – ministrica za kmetijstvo, se je zadnje dni spraševalo ljudstvo. Več glasov je na koncu dobila Aleksandra Pivec. Številni so mnenja, da je današnji izid volitev pomemben ne samo za stranko, ampak tudi za vlado Republike Slovenije. Šarčeva vlada je namreč na trhlih temeljih in vprašanje mnogih je, koliko časa se bo sploh še obdržala.

Po anketi, ki smo jo pripravili na Facebook strani VideoSvet, je bila večina anketirancev za to, da vodstvo stranke prevzame Aleksandra Pivec. Pivčeva je po naši anketi, v kateri je sodelovalo 200 anketirancev, prejela 86 odstotkov “glasov”, medtem ko je Erjavec dobil le 14 odstotkov “glasov” vprašanih.

Politiki predvsem iz desnih strank si seveda želijo, da bi trenutna vlada čim prej razpadla. Tako bi se lahko hitro pričel boj za oblast, boj za glasove in boj za novo oblast, vlado in koalicijo.

Tako Karl Erjavec, kot Aleksandra Vodopivec sta bila v pričakovanju lastne zmage, nekateri vidnejši obrazi stranke pa pa so ocenili, da gre za enega najbolj odmevnih kongresov in da stranka še nikoli ni bila tako razdeljena. Kakšna bo pot stranke v prihodnosti, bo znano že v prihodnjih dneh.

Preberite tudi: Statistični urad: Najnižje plače prejemajo v primorsko-notranjski regiji!

Na današnjem kongresu stranke DeSUS so prisotni člani sprejeli še eno pomembno odločitev. 231 delegatov je danes izbralo tudi tri podpredsednike stranke ter spremenilo statut. Poleg tega je kongres nazadnje izglasoval predlog, s katerim so razširili volilno komisijo s petih na 10 članov, tako da bodo zastopani vsi pokrajinski odbori.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •