Danes zvečer prihaja še ena HUDA VREMENSKA FRONTA, pričakujemo lahko …

Sobotni večer prinaša nove padavine. Ponoči nas bo od zahoda dosegla in precej burno prešla še ena vremenska fronta ter močnejši nalivi in sunki vetra.

Oblaki nevihta
Foto: VideoSvet.si

Vremenska fronta se bo razmeroma hitro pomikala proti vzhodu, zato bo predvsem na severozahodu Slovenije količina padavin občutno manjša kot ob preteklih poslabšanjih. Izjema bo le skrajni jug Slovenije, kamor se lahko razširijo nalivi iznad Kvarnerja in Gorskega kotarja.

Kljub temu lahko zaradi predhodne velike namočenosti manjše reke in hudourniki znova hitro narastejo in na izpostavljenih mestih tudi poplavijo. Prav tako se bodo povečale ojezerjene površine na kraških poljih, spet pa bo poplavljalo tudi morje.

V drugem delu noči na nedeljo bodo sunki južnega vetra na Primorskem lahko presegli hitrost 70 km/h. Ob prehodu vremenske fronte v nedeljo zjutraj bo vetrovno tudi drugod, pojavljali se bodo nalivi. Največ padavin bo do nedelje dopoldne padlo v južnem predgorju Julijcev, predvidoma od 50 do 100 litrov na kvadratni meter.

Vremenski obeti za prihodnje dni

V ponedeljek bo delno jasno, več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Popoldne in zvečer je predvsem na zahodu možna kakšna kratkotrajna ploha. Zjutraj bo po nižinah megleno.

V torek bo na zahodu pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugod bo deloma sončno, pravijo na Arsu.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: