Čaka storilce zgolj 10 let zapora, če trupelca male Danke ne bodo našli?

Srbska policija že dneve tava v temi. Trupelca male deklice Danke še vedno niso našli, osumljenci okrutnega zločina pa ne želijo povedati, kam so ga skrili.

Zdaj se je že pojavil strah med ljudmi, da dekličinega trupla ne bodo nikoli našli. To bi pomenilo katastrofo pri preiskavi zločina. Po poročanju srbskim medijev pa je policija trenutno v brez izhodnem položaju.

Policija nima ciljnih lokacij za iskanje

Kot vse kaže, je policija s preiskavo iskanja trupelca male deklice Danke na začetku. Vse prvotno načrtovane preiskave in prekopavanja morebitnih lokacij so že zaključili. Zdaj pristojni preiskujejo teren kot prvi dan, ko so deklico obravnavali kot pogrešano osebo.

danka ilić
Foto: Facebook

Minimalna kazen za osumljenca je 10 let zapora

Mnogi se bojijo, da bi storilci zločina bili obsojeni zgolj na 10 let zaporne kazni. To bi se zgodilo v primeru, če bi jim uspeli dokazati “zgolj” uboj deklice. Po najstrožjem scenariju pa morilce male deklice Danke čaka doživljenjska zaporna kazen.

Eden glavnih dokazov za strožjo zaporno kazen mora biti potrditev tožilcev, da je bilo dejanje izvedeno na zahrbten in surov način ter da je bilo otroku odvzeto življenje. Trenutno uradno še vedno ni dokazano niti, da je bilo dejanje izvedeno na zahrbten in surov način, niti da je bilo otroku resnično odvzeto življenje.

Za nadaljnjo obsodbo morajo najti telo deklice

Vse, kar ima srbska policija v tem trenutku v rokah, je ustno priznanje osumljencev, da so to dejanje zagrešili. To pa za obsodbo storilcev tožilstvo še ne more obravnavati kot dovolj trden dokaz. Truplo deklice Danke, ki je izginila konec marca, morajo najti, drugače bo doživljenjsko zaporna kazen nerealno pričakovati.

Preberite tudi: Morilca male Danke razkrili, ker sta pozabila zakriti to majhno sled

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: