Morilca male Danke razkrili, ker sta pozabila zakriti to majhno sled

Srbija je zavita v črnino. Mala deklica Danka je mrtva, čeprav njenega trupelca sicer še niso našli na deponiji. Sta pa morilca male deklice dejanje že priznala.

Morilca deklice Danke, ki jo je 10 dni iskala celotna Srbija in pravzaprav celotna Evropa, sta dejanje priznala, ko sta padla na poligrafskem testu. Lažna, prilagojena zgodba je imela po besedah policije številne pomanjkljivosti.

pogrešana deklica danka ilić srbija
Deklica Danka Ilić je bila umorjena. Foto: MUP Srbije

Morilca sta pozabila, da ima službeno vozilo GPS sledilno napravo

Morilca male deklice Danke sta se po vasi vozila s previsoko hitrostjo. Glede na delovne dokumente podjetja, v katerem sta delala osumljenca, je bilo jasno, da se je vozilo v času izginotja nahajalo v bližini hiše dekličinih staršev.

Z vozilom sta delavca zbila deklico, ki je z dvorišča zatavala na cesto. Namesto, da bi deklici nudila pomoč pa sta jo vrgla v avto in odpeljala na deponijo. GPS naprava je tako kazala celotno pot vozila Fiat Panda, kar se sklada s časom izginotja deklice.

Poleg tega je policija v omenjenem službenem vozilu, ki je bilo temeljito očiščeno s strani morilcev, odkrila sledove krvi. Po analizi so ugotovili, da kri pripada deklici Danki, kar je potrdilo domneve o pristnosti zgodbe.

Morilca male Danke sta pridržana

Kot je na tiskovni konferenci povedal srbski minister za notranje zadeve Branislav Gašić, sta delavca Vodovoda Srđan Janković in njegov sodelavec Dejan Dragijević, pridržana. Truplo deklice sicer še vedno iščejo na deponiji, saj naj bi ga prekrila s smetmi.

Službeno vozilo je vozil Dragijević, Janković pa je deklico, ki ni kazala znakov življenja, vrgel v tovorni prostor. Dogovorila sta se, da bosta truplo odvrgla. Tekom vožnje je delavca zaustavil oče deklice Danke in ju vprašal, če sta deklico kje videla. Oba sta zatrdila, da je nista videla, čeprav je dekličino trupelce ležalo za njunima hrbtoma, v prtljažnem prostoru vozila.

Preberite tudi: To je moški, ki je priznal, da je kriv za smrt deklice Danke – sledi poskušal zakriti s kislino

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: