Britanka (99) preživela vojno, letalsko nesrečo, raka na prsih in zdaj še korono!

99-letna Britanka s svojo življenjsko zgodbo polni tuje medije. Veteranka je preživela svetovno vojno, letalsko nesrečo in raka. Za piko na i pa je prebolela še koronavirus.

Življenje 99-letne Britanke je bilo do današnjega dne milo rečeno razburljivo in turbolentno. Vojna veteranka Joy Andrew je preživela tako 2. svetovno vojno, ko ji je smrt gledala v oči v Nemčiji. Poleg tega je Britanka preživela tudi letalsko nesrečo in raka na prsih. Za piko na “i” je zdaj prebolela še koronavirus.

Medicinsko osebje je že skoraj obupalo

99-letna Andrewova biva v domu za ostarele v Yorku, v Angliji. Osebje je zaradi zdravstvene slike 99-letnice že skoraj obupalo, a se niso vdali. In splačalo se je. Po dveh tednih, ko se ji je zdravstveno stanje poslabšalo, zato so jo urgentno prepeljali v bolnišnico. Tam je na presenečenje zdravstvenih delavcev Joy Andrew okrevala.

57-letna hčerka Michele je ob tem dejala, da je njena mama vedno bila borka. Kot številni drugi, ki so preživeli vojno, je tudi Joy vedno bila borka, je še dodala.

Med drugo svetovno vojno je 99-letna Joy delala v britanski vojski, v komunikacijskem centru, po vojni pa je živela v Düsseldorfu, kjer je bila žrtev napada nacističnih vojakov, a je preživela.

Preživela tudi letalsko nesrečo

Kasneje je Joy Andrew delala kot stevardesa na letalu. Britanka je bila ena od srečnic, ki je preživela letalsko nesrečo. Njeno letalo je namreč strmoglavilo v Libiji.

Leta 1970 so Andrewovi odkrili še raka. Šlo je za raka na prsih. K sreči je bilo odkritje raka pravočasno, zato so ga uspešno pozdravili.

Novembra 2020 bo stara 100 let

Joy Andrew bo letos novembra stara 100 let, pravi njena hčerka Michel. Na žalost Joy zadnja leta trpi za demenco in se dogodkov iz preteklosti praktično ne spomni več. Toda njeno življenje je kljub temu bogato in ponosni smo nanjo še dodaja 57-letna hči.

Preberite tudi: Elena Sofia Seničar: Napovedala ponoven padec vlade in smrt znanega slovenskega športnika

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: