Brezje 2020 … dva tedna kasneje: Novih 53 okužb!

Izvidi testov, ki prikazujejo prisotnost novega koronavirusa kažejo na to, da je bilo v sredo v Sloveniji pozitivnih 53 oseb. Skupno je bilo v sredo opravljenih 1653 testiranj.

53 novo obolelih oseb

Podatki kažejo, da je bilo včeraj 53 oseb pozitivnih na novi koronavirus, 26 oseb pa je včeraj bilo hospitaliziranih. Štiri osebe so v sredo potrebovale oskrbo na oddelku intenzivne nege. Iz bolnišnic so včeraj odpustili tri osebe, na srečo pa včeraj ni bilo nobene smrtne žrtve.

15. avgusta se je na Brezjah zbralo kar 3.000 ljudi

Spomnimo, da se je na Brezjah na praznik Marijinega vnebovzetja kljub epidemiološki situaciji zbralo okoli 3.000 ljudi, ki so prisluhnili pridigi ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta. Maša je kot običajno potekala na prostem, številni pa so lahko mašo spremljali tudi iz parka ob baziliki in iz Parka miru.

V svetišču so na praznični dan v skladu z navodili Slovenske škofovske konference sicer uvedli več ukrepov za preprečevanje širjenja okužb. Tako so na trgu omejili število stolov in jih namestili na ustrezno razdaljo ter udeležence pozvali, naj tudi vsak sam poskrbi za varno razdaljo. Prav tako je bila ob vstopu v baziliko pa sta obvezna uporaba mask in razkuževanje rok.

Špekulacije? Na socialnih omrežjih so!

Kljub temu pa so se na družabnih omrežjih, predvsem v skupinah, ki so namenjene debatam o koronavirusu pojavili pomisleki o tem, če je izrazito povečano število okužb kakorkoli povezano tudi z omenjenim dnem. Od 15. avgusta sta namreč minila dobra dva tedna, masa zbranih ljudi pa nedvomno (glede na predhodne izkušnje), ne govori ravno v prid zajezitvi koronavirusa.

Kakorkoli že, poudariti moramo, da gre za špekulacije. Vendar glede na vse neznanke okoli virusa tudi ta povezava morda ni izključena.

Preberite tudi: Elena Sofia Seničar: Napovedala ponoven padec vlade in smrt znanega slovenskega športnika

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •