Borut Pahor za zgled državljanom!

Borut Pahor se je z Alenko Bratušek danes ob srečanju “komolčkal” namesto, da bi se rokov. S tem želi javnosti pokazati zgled, da moramo biti skrajno previdni pri vseh vrstah srečanj.

borut pahor
Foto: Instagram

Zaradi koronavirusa moramo vzdrževati primerno varnostno razdaljo. V osnovi to pomeni najmanj 1,5 metra med posameznimi osebami. V situacijah, ko bi se običajno rokovali, pa je edina zadovoljiva gesta – komolčkanje. Borut Pahor je pod sliko, ki jo je objavil na Instagram zapisal: “Z Alenko se ob srečanjih pogosto objameva (z Matjažem niti ne toliko?), zdaj pa se lahko samo komolčkamo.”

Danes do 14. ure potrjenih 275 okužb

Na današnji tiskovni konferenci ob 14. uri je bilo sporočeno, da je v Sloveniji trenutno uradno okuženih 275 oseb. Ob tem je minister za zdravje Tomaž Gantar poudaril, da je po vsej verjetnosti pri nas okuženih približno 1.500 oseb, saj vseh niti ne testirajo več. Trenutno v Sloveniji opravijo po 1.000 testov na dan.

Vedimo se, kot da smo vsi okuženi!

Nasvet, ki so ga posredovali javnosti na današnji tiskovni konferenci je, da bi se morali vsi državljani v tem trenutku obnašati, kot da smo okuženi. To bi pomenilo učinkovito samoizolacijo, ki bi trajala najkrajši možen čas. Nobena samoizolacija, pri kateri se z otroki igrate v parku, hodite v trgovine, med ljudi, ni učinkovita samoizolacija, saj lahko zelo hitro pridete v stik z virusom Covid-19.

nogomet
Foto: bralec VideoSvet

Bralec našega spletnega portala nam je danes popoldne poslal fotografijo, ob kateri je zapisal, da je zgrožen skozi okno opazoval ljudi, ki na nogometnem igrišču veselo lahko prenašajo viruse. Slika je iz Slovenskih Konjic v torek, 17. marca 2020 ob 16. uri. To definitivno ni zgleden primer omejevanja stikov in družabnega življenja v času koronavirusa.

Preberite tudi: Razkužilo za roke izdelajte doma! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: