Anina zvezdica prejela ganljivo zahvalo: “Rešili ste me stradanja!”

Ana Lukner Roljič je ustanoviteljica dobrodelne organizacije Anina zvezdica. Pred dnevi so za svojo pomoč prejeli iskreno zahvalo človeka v stiski, ki je med drugim zapisal: “Včeraj sem jedel samo puste makarone. Rešili ste me stradanja!”

Socialna stiska ljudi je iz tedna v teden večja

Pandemija koronavirusa se kaže tako na zdravstvenem področju, vse bolj pa tudi na gospodarstvu in ekonomski situaciji posameznikov. Jasno je, da v tej krizi bogatejši še bolj bogatijo, posamezniki in družine pa so praktično vse bolj na pragu revščine.

Socialna stiska družin in posameznikov v Sloveniji je že tako huda, da številni nimajo niti denarja, da bi si kupili hrano. Takšnim na pomoč med drugimi priskoči tudi Anina zvezdica, katere ustanoviteljica je Ana Lukner Roljič.

Anina zvezdica prejela ganljivo zahvalo

“Zahvaljujem se vam za pomoč. Rešili ste me stradanja. Včeraj sem jedel samo puste makarone s peleti v piksni …” se je začelo elektronsko sporočilo, ki ga je Lukner Roljičeva objavila na socialnih omrežjih.

Foto: posnetek zaslona Facebook Anina zvezdica

Ana Lukner Roljič je na spletni strani Anina Zvezdica zapisala: “Želim si, da zberemo čim več hrane z daljšim rokom uporabe in tako pomagamo družinam ter jim polepšamo praznike. Srečna sem, ko smo povezani ter skupaj delamo velike in pozitivne premike. Dajati pomeni zares živeti.”

Stopnja brezposelnosti v Sloveniji – avgust 2020

V naši državi je trenutna stopnja brezposelni 5,2 odstotna. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije pa je trenutni padec BDP-ja kar 13 odstoten.

Pri tem je potrebno poudariti, da težav s financami nimajo le tisti posamezniki in družine, ki so brezposelni. Veliko je tudi takšnih, ki delajo za minimalno plačo in zaradi stroškov najema, stroškov šolskih potrebščin, … nimajo dovolj denarja za preživetje.

Prav zato moramo biti na organizacije kot je Anina zvezdica, še posebej ponosni. Le v primeru, ko bomo posamezniki, državljani, ljudje dobrih src stopili skupaj, bomo lahko pričarali otrokom, družinam in posameznikom še kakšen nasmeh na obraz.

V podjetju mömax Slovenija so se tudi letos odločili, da nam ob začetku novega šolskega leta podarijo peresnice in…

Gepostet von Anina zvezdica / Ana's little star am Mittwoch, 23. September 2020

Preberite tudi: Rak materničnega vratu? Tako ga lahko preprečite!

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •