Alibaba zaščitne maske prodaja za samo EN CENT na kos!

Spletni prodajni velikan Alibaba prodaja tudi zaščitne maske. Z nekaj kliki lahko pridemo do prodajalcev, ki maske prodajajo že za en sam cent na kos!

Spomnimo najprej, da je Aleksander Čeferin ob začetku pandemije delal na tem, da bi v Slovenijo pripeljali cenejše maske, a odgovorni za nabave ponudbe niso sprejeli. Konec marca se tako praktično nikjer na svetu ni dalo ugodno kupiti zaščitnih mask, oziroma so bile cene milo rečeno astronomske.

Zaščitna maska v povprečju stane 89 centov

Na terenu smo preverili, kakšne so cene zaščitnih mask konec julija v Sloveniji. V povprečju se pri večjih trgovcih in trgovskih verigah cena mask giblje med 89 centi na kos in enim evrom na kos. Tisti trgovci, ki prodajajo pakiranja po 50 mask, le te stanejo približno 45 evrov, pri nekaterih prodajalcih izjemoma samo 27 evrov. Astronomske cene, bi lahko rekli, glede na to, da je takšno pakiranje še decembra 2019, ko ni bili o koronavirusu ne duha ne sluha, stalo med 3 in 5 evri.

Slovenija je po napovedih številnih strokovnjakov in “strokovnjakov” tik pred drugim valom velike korona epidemije. Na vsakem koraku nas strašijo, da naj se pripravimo na jesen. To je bil razlog, da smo se podali na lov za cenami mask na tujih spletnih straneh.

higienske maske
Foto: Alibaba

Alibaba maske prodaja že za en sam cent

Ponudnikov, ki na svetovnem trgu prodajajo trislojne zaščitne maske, je trenutno res ogromno. Številnim so te maske bolje znane kot modre maske, ki jih nosi večina izmed nas. Nekateri prodajalci jih na spletni platformi Alibaba prodajajo že za en cent ob minimalnem naročilu 2000 kosov mask.

Tako nizke cene za trislojne maske ima sicer relativno malo prodajalcev. Večinoma Alibaba trgovci, glede na našo raziskavo, prodajajo embalažo, ki vsebuje 50 mask za 4,50 evrov. Ob tem je potrebno poudariti, da je poštnina že vključena v ceno, oziroma imajo prodajalci navedeno, da je poštnina brezplačna.

higienske maske
Foto: posnetek zaslona

Naročene pošiljke naj bi v Slovenijo potovale tri do štiri tedne in glede na to, da nas številni strašijo ter svarijo pred jesenskim izbruhom epidemije Covid-19, … odločitev je na vas samih.

Preberite tudi: Razkuževanje rok ni dovolj! Razkužite prostore z vodikovim peroksidom! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: