Jelko Kacin imenovan za državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade

Kabinet predsednika Vlade je v sporočilu za javnost zapisal, da je Jelko Kacin po novem državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade.

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji izdala odločbo, s katero bo vladni govorec Jelko Kacin z 18. januarjem 2021  nastopil funkcijo državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade.

Zakon o Vladi Republike Slovenije v prvem odstavku 24. člena namreč določa, da vlada lahko na predlog predsednika vlade ali ministra brez resorja imenuje državno sekretarko ali državnega sekretarja, ki pomaga predsedniku vlade ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil.

jelko-kacin
Foto: posnetek zaslona

Jelko Kacin bo usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper Covid19

V kabinetu predsednika Vlade sporočajo, da bo Jelko Kacin kot državni sekretar usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper Covid19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Kacin bo skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem med pristojnimi institucijami Vlade Republike Slovenije ter institucijami Evropske unije. Tehnične pogoje za delo državnega sekretarja bo zagotovilo vodstvo Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: