500 evrov v roke zmagovalcem 11. Glasbenega festivala mladih

Center za kulturo mladih je v sredo, 16. maja, na odru Festivalne dvorane ob zvokih dvanajstih tekmovalcev, tako posameznikov kot skupin iz celotne Slovenije, zaključil 11. Glasbeni festival. 

Foto: Miran Juršič

Zmagovalcem 500 evrov nagrade

Udeleženci letošnjega festivala so svoje skladbe predstavili na odru Festivalne dvorane, v spremstvu odrskih tehnikov in odličnega ozvočenja, naziv najboljšega izvajalca in glavno nagrado, 500 evrov v glasbeni opremi, s katero želimo omogočit dober začetek in motivacijo mladim izvajalcem, pa je osvojila Maja Tasič s spremljevalno skupino.

Foto: Miran Juršič

Tudi letos se je pokazala ljubezen, trud in pripadnost glasbi, ki so jo opazili tako poslušalci, kot strokovna žirija, Jure Longyka, Martin Janežič-Buco in Peter Ugrin, pod vodstvom vodji festivala Andreja Pekaroviča in Jureta Karasa, ter tekmovalce, kot tudi skupino glasbenikov Pionirskega doma, ki so skrbeli ne tekmovalni del glasbenega programa, nagradili z bučnim aplavzom in navdušenjem.

Foto: Miran Juršič

Petnajstletnica, se je Glasbenega festivala udeležila tudi v preteklosti. Je tečajnica Pionirskega doma, saj se že peto leto uči petja in pravi: »Glasba mi pomeni vse. V njej se lahko izrazim in pokažem svoja čustva, tako tudi pišem svoje pesmi in igram klavir ter ukulele«.

Foto: Miran Juršič

Posebno omembo žirije je dobila skupina ROCK’N’DOL iz osnovne šole Janka Modra, Dol pri Ljubljani, nagrado za najboljši vokal pa Ana Grdadolnik. Štirinajstletnica se je udeležila že več mednarodnih tekmovanj, na mednarodnem tekmovanju Eurostars na Malti pa zmagala v svoji kategoriji.

Dogodka se je udeležil tudi Boris Cavazza z družino

Foto: Miran Juršič

Kot je izpostavila Viktorija Potočnik, direktorica Pionirskega doma- Centra za kulturo mladih s festivali kot je glasbeni in tudi z drugimi festivali Pionirskega doma, ki so namenjeni otrokom iz cele Slovenije in iz tujine, nagovarjamo vse ustvarjalne sive celice, tudi gledališke, plesne, raziskovalne. »To je izjemno bogastvo, ki ga vse bolj prepoznavajo tudi pedagogi, še posebej pa starši otrok, ki prihajajo k nam na delavnice«. Jure Karas, vodja festivala, pa dodaja, da je vesel, da smo lahko že enajsto leto zapored na Glasbenem festivalu Pionirskega doma poslušali talentirane mlade glasbenike. »Upam, da bo vsaj del njih krojil slovensko glasbeno sceno v prihodnjih letih in desetletjih«.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: