45-letnega pohodnika na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico našli mrtvega

Iskanje pogrešanega 45-letnega madžarskega pohodnika je zaključeno. Danes popoldan so truplo pokojnika našli na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico.

helikopter reševanje policija
Foto: policija.si

Aktivnosti iskalne akcije je policija izvajala skupaj z Gorsko reševalno zvezo Slovenije in njihovimi reševalci iz društev GRS Kranj, Kamnik in Jezersko. Širše območje in višje ležeče točke je policija pregledovala s helikopterjem, teren pa so nekoliko nižje peš pregledovali gorski reševalci, ki so pohodnika na višini okoli 1.600 metrov tudi našli.

Pohodnik naj bi padel v lovski prehod skozi Jurjevec

Okoliščine kažejo, da je pogrešani z območja Dolgih sten in Malih Vratc v Kamniških Alpah padel v lovski prehod skozi Jurjevec nad Kamniško Bistrico in umrl. Po vsej verjetnosti je šlo za nesrečo.

Pohodnik je uporabljal dereze, je pa teren na omenjeni lokaciji zelo strm, zasnežen in večinoma poledenel. Ledene ploskve so bile ponekod skrite tudi pod snegom.

policija helikopter reševanje
Foto: policija.si

Razmere za iskanje so bile zelo težke zaradi velikega in strmega terena, spolzke podlage, nizke baze oblakov ter goste megle, ki je zelo otežila tudi zaključek akcije in odhod reševalne helikopterske ekipe s pokojnikom z gore v dolino s helikopterjem, so v sporočilu za javnost zapisali na policiji.

Gorski reševalci pozivajo k veliki previdnosti in odgovornosti. Razmere v visokogorju so nevarne.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: