40-letnik v priporu umrl nasilne smrti?

Srbski portal Radar poroča, da naj brat osumljenega za smrt deklice Danke v priporu umrl nasilne smrti. Skrivnostno izginotje in smrt deklice prav tako še vedno ostaja skrivnost.

Po besedah omenjenega portala je inštitut za sodno medicino iz Beograda med obdukcijo ugotovil, da naj bi šlo v resnici za nasilno smrt. Na truplu pokojnika so namreč odkrili številne poškodbe.

pogrešana deklica danka ilić srbija
Deklica Danka Ilić je bila umorjena. Foto: MUP Srbije

Oče mrtvega osumljenca je za smrt svojega sina izvedel v priporu, saj je bil tudi sam v tistem času pridržan zaradi zaslišanj. Oba s pokojnikom nam bi namreč bila osumljena premikanja trupla dvo letne malčice, ki ga sicer še vedno niso odkrili. Oče je po neuradnih informacijah namreč priznal, da naj bi sinu pomagala pri skrivanju trupla.

40-letni moški je sicer umrl 7. aprila v jutranjih urah na policijski postaji v Boru. Srbska policija je takrat sporočila, da mu je proti jutru postalo slabo ter da je kljub hitremu ukrepanju in poskusom reanimacije umrl.

Kot je tedaj sprva neuradno poročal časopis Telegraf, naj bi bil vzrok smrti moškega srčni infarkt. Tako pokojnik, kot oče, sta bila pridržana za 30 dni, ker je tožilstvo zaradi nevarnosti uničenja ali odstranitve sledi storitve kaznivega dejanja sumilo, da bi lahko zakrila sledi.

Zakaj je morala umreti deklica Danka Ilić najbrž vesta le osumljenca

“Osumljenca sta bila zaslišana na tožilstvu. Pri tem je D. D. storitev kaznivega dejanja v celoti priznal. J. S. se je branil z molkom,” so v prvih dneh po prijetju osumljenih sporočili s tožilstva. Očitajo jima kaznivo dejanje umora otroka. V Srbiji je po noveli kazenskega zakonika, ki je začela veljati 1. decembra 2019, predvidena kazen dosmrtnega zapora brez možnosti pogojnega izpusta.

Policija je na podlagi pričevanja ugotovila, da je bila deklica po prometni nesreči še živa in da se je v nekem trenutku zbudila med vožnjo na deponijo. Vodja Uprave kriminalistične policije Srbije Ninoslav Cmolić je povedal, da so bili delavci med prvim poligrafskim testiranjem pijani, domnevno pa naj bi bili pijani tudi v času nesreče. Kasneje so poligrafsko preiskavo ponovili.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: