Zloraba! Sliko 3X ZA zlorabili in jo spremenili v 3X PROTI

Boj za glasove ZA, oziroma PROTI pred referendumsko nedeljo je izjemno napet. Šlo naj bi za zlorabo grafične podobe strank Gibanje Svoboda in SD.

“Gre za nedopustno manipulacijo in krajo logotipov, zato bomo vložili kazensko ovadbo, saj gre za sum kaznivega dejanja po 151. členu kazenskega zakonika,” so napovedali v Gibanju Svoboda, SD in Levici.

zloraba grafične podobe
Gre za izjemno podobnost med grafično podobo stranke SD. Na njej je zapisano 3x PROTI. Foto: Gibanje Svoboda
Prirejena grafična podoba
Nasprotniki referenduma so zlorabili grafično podobo in napisali 3X PROTI. Foto: Gibanje Svoboda

Boj za glasove ZA, oziroma PROTI, je krut. V dneh pred nedeljskim referendumskim glasovanjem o zakonu o vladi, RTVS in dolgotrajni oskrbi se kampanja zaostruje s podtikanji in zavajanji. Koalicijske stranke SD, Gibanje Svoboda in Levica želijo obvestiti, da se na družbenih omrežjih pojavljajo zavajajoče objave. Koalicija je zato napovedala kazensko ovadbo zaradi zlorabe grafične podobe.

Koalicija s prstom kaže na stranko SDS

S prstom so, pravzaprav s tem le indirektno, pokazali na poteze, ki naj bi prihajale iz stranke SDS: “Stranka SDS je že med kampanjo zbiranja podpisov za razpis referendumov pri oglaševanju uporabljala barve in pisavo, ki je zelo, in zagotovo ne naključno, spominjala na celostno grafično podobo Gibanja Svoboda.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: