Zele Lipovača (Divlje Jagode) končno z novim albumom

Zele Lipovača, ustanovitelj in mastermind skupine Divlje Jagode ima za sabo bogato 39 letno kariero z Divljimi Jagodami, s katerimi so bili v Areni Zagreb predskupina Deep Purple, čakata pa jih še dva koncerta s skupino Scorpions. Ponaša se s preko 4 milijone prodanih nosilcev zvoka, več kot 1.500 odigranimi koncerti in 27 izdanimi albumi ter z ogromno listo glasbenikov in izvajalcev za katere je ustvarjal. Zele je zdaj izdal tudi dolgo pričakovani drugi solo album, ki je že izšel po domala celem svetu, pred dnevi tudi na Japonskem, zdaj pa je dostopen tudi v Sloveniji.

“Internal Waves of Love”, nov album in hkrati prvi single čarovnika na kitari in legendarnega kitarista, ki je že dolga leta v samem vrhu inštrumentalistov in avtorjev na širši regionalni sceni, je prava kitarska poslastica. Zvok njegove kitare govori namesto njega. Njegovi solo vložki se ne poslušajo temveč se pojejo. Zele je osebnostno unikatni umetnik, kitarist, skladatelj in producent, ki je vzhodu približal zahod, zahodu pa prinesel duh vzhodnjaške mistike in balkanskega šarma ter s svojo glasbo odprl mnogo vrat, na katera so drugi brezuspešno trkali.

ZELE JE SODELOVAL Z NAJBOLJŠIMI MEDNARODNIMI IMENI!

Na albumu Internal Waves of Love je Zele združil vrhunsko mednarodno ekipo in dve leti delal na relaciji London – Gothenburg – Zagreb. Po snemanju v Zagrebu se je Zele preselil na Švedsko, kjer je pri miksu in masteringu sodeloval z legendarnim kitaristom skupine King Diamond in glasbenim producentom Andyjem LaRocquom. Vizualno zgodbo singla “Internal Waves Of Love” si je omislil in posnel kultni režiser in producent Dean Karr, ki se podpisuje pod spote svetovno znanih zvezd, kot so AC/DC, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Guns ‘N’ Roses, Willie Nelson in številnih drugih. Karr je za potrebe snemanja spota priletel iz Los Angelesa, spot pa je posnel na lokacijah v okolici Zadra, Nina in Paga s pomočjo mladega entuziastičnega teama iz produkcije Kreathia.

Na albumu je osem instrumentalnih skladb in tri vokalne, kot poseben gost pa se na albumu v pesmi Missing you pojavi slavni pevec Tony Martin, dolgoletni pevec skupine Black Sabbath.

Z obzirom na konceptualno naravo albuma Zele svetu pošilja univerzalno sporočilo ljubezni, ki je edino na svetu razumljivo v vseh jezikih. »Čeprav je konceptualno inspiriran z raznimi dogodki, mesti in ljudmi, ki so fascinirali skozi zgodovino, je ta album obenem tudi čista emocija ljubezni in lepote vsega, kar me obdaja. Upam, da je Internal Waves Of Love album, ki ga bo publika prepoznala in ga poslušala, brez da se ga naveliča. Kot ljubezen, ki traja in ki z vsakim dnem odkriva neki novi razlog za zaljubljanje in ne zna zbledeti«, je svoj album komentiral Zele Lipovaća.
ALBUM INTERNAL WAVES OF LOVE JE NAVDUŠIL TUDI SLOVENSKE POZNAVALCE GLASBE!

Navdihnjeno, epsko, pomirjujoče in hkrati vznemirljivo – zbirka skladb, ki dišijo po “classic rock-u” a obenem ne smrdijo po zastarelem ali retrogardističnem, v katerih se je Zele v korist melodičnosti izognil kitarskim ekscesom ali nepotrebnem dokazovanju virtuoznosti in s tem uspel ustvariti instrumentalno glasbo skorajda kinematografish lastnosti, ki vendar povsem suvereno živi tudi brez podpore slike. Gostovanje Tonyja Martina pa bi bilo vsakemu rokerju v ponos, kjerkoli na svetu!«, je album komentiral Andrea F, glasbeni producent in RTV glasbeni urednik in voditelj.

»Udaren in hkrati čustven kitarski rock z elementi neoklasicizma, ki bo prinesel nekaj topline in prijetno distorziranih tonov ter ambiciozno zastavljenih aranžmajev v domove vseh nostalgikov pa tudi tistih, ki morda tovrstno glasbo šele odkrivajo«, je album označil Kevin Koradin, glasbenik, pevec in avtor (Tide, Gora).

»Zele je eden izmed tistih redkih avtorjev, glasbenikov in producentov, ki ga diverzificiranost v ustvarjanju in spajanju glasbenih žanrov vodi ostro in vztrajno naprej. Rad raziskuje, kar se sliši, ustvarja s srcem, kar se vidi. Album Internal Waves of Love je album z dušo, ki nam razkriva globino in album s srcem, ki odpira našo širino. Zagotovo gre za album, ki si ga lahko poslušalec zavrti v vseh razpoloženjskih stanjih in situacijah. Hvala Zele za krasen izdelek, ki je naravnost manjkal v novodobni diskografiji in veseli smo, da se pod njega podpisuje ‘naš ustvarjalec’ in se lahko gladko kosa s svetovno diskografijo«, je album opisala Kaly Kolonič, lastnica PR agencije Ekskluzivno, voditeljica, glasbenica in tekstopistka.

»Sead Lipovača-Zele ima pač smolo, da tako kot naš kitarist Primož Grašič, ne živi v Angliji ali pa Ameriki. Če pa bi lepo balado Missing you namesto Tonyja Martina zapel Ed Sheran, bi danes že bila na lestvici. Še dobro, da upanje umira zadnje«, je svoje mnenje podal Dragan Bulič, nekdanji urednik Radia Slovenija.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: