Zaradi poškodb pa sta na kraju umrla 74-letni moški in 67-letna ženska

V sobotni prometni nesreči na dolenjski avtocesti sta umrli dve osebi. Huje poškodovana je ena oseba, osem pa je v nesreči utrpelo lažje poškodbe.

Prometna nesreča
Foto: PGD Grosuplje

Ponesrečence so prepeljali v UKC Ljubljana. Zaradi poškodb pa sta na kraju umrla 74-letni moški in 67-letna ženska, ki sta bila potnika v kombiju.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so zapisali: “Do tragične nesreče je včeraj prišlo na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro. Ob 13:21 so gasilci prejeli poziv, da je prišlo do verižnega trčenja in da je poškodovanih več oseb.”

Dve osebi sta v nesreči izgubili življenje

Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je udeleženih 7 osebnih, 1 kombinirano in 2 tovorni vozili. Skupaj z gasilci GB Ljubljana so gasilci PGD Grosuplje zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

S tehničnim posegom so omogočili reševalcem dostop do treh ukleščenih oseb v kombiniranem vozilu. 11 oseb je bilo poškodovanih, 2 pa sta na kraju nesreče podlegli poškodbam.

Na intervenciji so sodelovali PGD Grosuplje, GB Ljubljana, ZD Ivančna Gorica, reševalci Reševalne postaje Ljubljana, policisti in delavci DARS-a.

Kaj je bil razlog za nesrečo?

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je po doslej zbranih podatkih do nesreče prišlo, ko je 73-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri Novega mesta, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu avtoceste. V vozilu ni bilo poškodovanih oseb.

Za njim je nato po prvih informacijah Policije pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je pred nesrečo varno ustavilo, v njegov zadnji del pa je zaradi neprilagojene hitrosti nato trčil 53-letni voznik kombija. Voznik se je pri tem lažje poškodoval, prav tako so se lažje poškodovali trije potniki v vozilu, ena potnica pa je huje poškodovana. A še huje sta jo odnesla dva potnika, ki sta zaradi poškodb umrla na kraju. Gre za 74-letnega moškega in 67-letno žensko, oba državljana Slovenije.

A verižno trčenje s tem ni bilo zaključeno. Naslednji je pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in zato trčil v odbojno ograjo. Tudi v tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb. 22-letni voznik osebnega vozila za njim se je prav tako izogibal delom vozil na cesti, nekaj jih je prevozil, ter se nato varno ustavil. V vozilu se ni nihče poškodoval.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: